Πανηγυρική Θεία Λειτουργία Αγίου Ιωάννη Ζερβάτων

  • Dogma
αγίου ιωάννη

Με κατάνυξη εορτάστηκε το πρωί της Πέμπτης 7 Ιανουαρίου, ο Άγιος Ιωάννης ο Βαπτιστής και Πρόδρομος στον ναό Αγίου Ιωάννη, στα Ζερβάτα της Σάμης, στην βόρεια Κεφαλονιά, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κ. Δημητρίου.

Με την εορτή του Αγίου Ιωάννη ολοκληρώθηκε το ιερό δωδεκαήμερο των Χριστουγέννων και ο κ. Δημήτριος μίλησε στους πιστούς για το πόσο σημαντικό είναι από πνευματική άποψη ο εκκλησιασμός. Τους κάλεσε λοιπόν να εκκλησιάζονται και μάλιστα όχι μόνο στις μεγάλες εορτές, αλλά κάθε Κυριακή, αφού η ζωή δεν είναι μόνο δουλειά, ούτε βέβαια είναι δυνατόν να βλέπουμε όλες τις ημέρες με τον ίδιο τρόπο.

αγίου ιωάννη

Να σημειωθεί πως παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, πλήθος πιστών προσήλθε στον Ι. Ν. του Αγίου Ιωάννη για εκκλησιασμό, αλλά και για να γνωρίσει τον νέο Μητροπολίτη του νησιού.

αγίου ιωάννη
Ο συγκεκριμένος ναός πριν δύο χρονιά είχε καεί σχεδόν ολοσχερώς στο εσωτερικό του, μετά από φωτιά που εκδηλώθηκε από πέσιμο καντηλιού. Οι πιστοί της περιοχής τον επισκεύασαν από την αρχή μόνοι τους, με τη βοήθεια πολλών δωρεών.

TOP NEWS