Πανηγυρικός εσπερινός Αγίου Αθανασίου στο Μίστρο Διρφυών

  • Dogma
αθανασίου

Με λαμπρότητα εορτάσθηκε την Τρίτη 1η Μαΐου 2018 η Ανακομιδή του Λειψάνου του εν Αγίοις Πατρός ημών Αθανασίου του Μεγάλου Πατριάρχου Αλεξανδρείας στο Δ.Δ. Μίστρου Διρφύων, στον Πανηγυρίζοντα ομώνυμο Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου.

 

Το εσπέρας ετελέσθη ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ Αρτοκλασίας, προεξάρχοντος του Αρχιερατικού Επιτρόπου Διρφύων Πρωτοπρεσβ. Κωνσταντίνου Παπαγεωργίου, ο οποίος κήρυξε τον Θείο Λόγο με την συμμετοχή των Οικον. Εμμανουήλ Βιολάκη, Εφημερίου Πισσώνα, Σακελ. Δημητρίου Αργύρη, Εφημερίου Άνω Βάθειας και του Τοποτηρητού Μίστρου και Εφημερίου Θεολόγου, Πρεσβ. Γερασίμου Βασιλόπουλου.

 

Παρευρέθηκαν πολλοί πιστοί, οι οποίοι προσήλθαν να τιμήσουν τον Άγιο Αθανάσιο και μετά το πέρας του Εσπερινού συμμετείχαν και στην Λιτανεία της Ι. Εικόνος, ανά τας οδούς του χωριού.

 

Στο Αναλόγιο έψαλαν ο Πρωτοψάλτης του Ιερού Ναού και διδάσκαλος κ. Δημήτριος Δομέτιος και ο Λαμπαδάριος του Ι. Ν. Αγίου Νικολάου Ερέτριας κ. Δημήτριος Πετρογιάννης.

 

Στο τέλος των Ιερών Ακολουθιών, ο Τοποτηρητής π. Γεράσιμος, εκ μέρους του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, ευχαρίστησε τους Ιερείς και όλους τους συμμετέχοντες.

 

Εν συνεχεία, στο προαύλιο του Ιερού Ναού ακολούθησε εόρτια τράπεζα, μερίμνη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, και πρόγραμμα παραδοσιακών χορών από το Χορευτικό του Κατηχητικού της Ενορίας του Αγίου Αθανασίου Μίστρου.

 

Ανταπόκριση-Φωτογραφίες: Δημήτριος Πετρογιάννης

 

TOP NEWS