Πανήγυρις του Ιερού Ναού Υπαπαντής του Κυρίου Αμαρουσίου

  • Dogma
υπαπαντής του κυρίου

Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κυρίλλου, τελέστηκε στον εορτάζοντα Ιερό Ναό της Υπαπαντής του Κυρίου Αμαρουσίου.

Στην πανήγυρι του Ιερού Ναού Υπαπαντής του Κυρίου, συμμετείχαν ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Πανοσ. Αρχιμ. κ. Κωνσταντίνος Χαραλαμπόπουλος, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος αυτής Αιδεσ. Πρωτ. κ. Χρίστος Κυριακόπουλος, Κληρικοί τόσο της Ιεράς Μητροπόλεως όσο και ετέρων, καθώς και πλήθος ευλαβών χριστιανών.

υπαπαντής του κυρίου

Το Θείο Λόγο κήρυξε ο τακτικός Ιεροκήρυξ Πανοσ. Αρχιμ. κ. Νικάνωρ Καραγιάννης, αναφερόμενος στο νόημα της μεγάλης Εορτής και επεσήμανε την εικόνα της ανοικτής αγκαλιάς του δικαίου Συμεών ως προτύπωση της πανανθρώπινης αναζήτησης για τον Χριστό.

υπαπαντής του κυρίου

Την κυριώνυμο ημέρα της Εορτής, 2 Φεβρουαρίου ε.ε., τελέστηκε Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβ. Ποιμενάρχου , ο οποίος και κήρυξε τον Θείο Λόγο. Ακολούθησε η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της Υπαπαντής του Κυρίου στους δρόμους της πόλεως τη συμμετοχή του Δημάρχου Αμαρουσίου κ. Γεωργίου Πατούλη, μελών του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλεως και πλήθους πιστών παρουσία της Φιλαρμονικής του Δήμου Αμαρουσίου.

Το γεγονός της Υπαπαντής πού εξιστορεί ο Ευαγγελιστής Λουκάς (Β, 22-35) του Ευαγγελίου του, συνέβη σαράντα ημέρες μετά τη γέννηση τού Ιησού. Σύμφωνα με το μωσαϊκό νόμο, αν το πρώτο παιδί της οικογένειας ήταν αγόρι, αφιερωνόταν στο Θεό και συγχρόνως προσφερόταν μία μικρή θυσία από ένα ζευγάρι τρυγόνια η δύο μικρά περιστέρια. Το ζευγάρι υποδέχθηκε στο ναό ο υπερήλικας Συμεών, ο οποίος δέχθηκε τον Ιησού στην αγκαλιά του φωτισμένη από το Άγιο Πνεύμα. Η ολονυκτία της Υπαπαντής στην Κωνσταντινούπολη, τελούνταν στον Ναό των Βλαχερνών, όπου παρευρίσκονταν και οι βασιλείς.

TOP NEWS