Πανηγύρισε η Ιερά Μονή Οσίου Ιωάννου Καλυβίτου Ψαχνών

  • Dogma
ιερά μονή

Με την αρμόζουσα εκκλησιαστική τάξη πανηγύρισε το Σαββατοκύριακο 14 και 15 Ιανουαρίου 2017 την ετήσια πανήγυρή της, η Ιερά Μονή Οσίου Ιωάννου Καλυβίτου Ψαχνών της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος.

Το Σάββατο 14 Ιανουαρίου το βράδυ ετελέσθη ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στον οποίο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, πλαισιούμενος από τους Αρχιμ. Χρυσόστομο Καλύβα – Γραμματέα της Ι. Μητροπόλεως, ο οποίος κήρυξε τον θείο λόγο, Αρχιμ. Στέφανο Καραμούζη – εκτελούντα χρέη Ηγουμενοσυμβουλίου της Ι. Μονής, Πρωτοπρεσβ. Θεοφάνη Παπαγεωργίου και τους Διακ. Νικόλαο Πριμηκύριο και Ευγένιο Τσάλλα, με την συμπροσευχή του Αρχιμ. Ιωάννου Καραμούζη – Ιεροκήρυκος, ενώ την ιερά Υμνωδία διηκόνησε ο καλλίφωνος Πρωτοπρεσβ. Ανάργυρος Στουραΐτης – εφημέριος Πολιτικών.

Την Κυριακή 15 Ιανουαρίου το πρωί, στον Όρθρο και την Θεία Λειτουργία προεξήρχε και κήρυξε το θείο λόγο ο Αρχιμ. Τιμόθεος Μπαϊμπάκης – Ιεροκήρυξ της Ι. Μητροπόλεως, συλλειτουργούντος του Αρχιμ. Ιωάννου Καραμούζη, ενώ έψαλλε ο κ. Κυριάκος Στάντζος.

Οι προσκυνητές και σ’ αυτή την πανήγυρη, προσήλθαν με ευλάβεια και βοήθησαν, όπως πάντοτε, για την προετοιμασία του, ενώ θαύμασαν και το σπουδαίο ανακαινιστικό έργο που συντελείται εκεί, υπό την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου και την ανύστακτη φροντίδα των π. Στεφάνου και π. Ιωάννου Καραμούζη, οι οποίοι από το 2004 έχουν αναλάβει την ευθύνη της Ιεράς Μονής και, με σεβασμό στην παράδοση, υπό τις οδηγίες της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ευβοίας αγωνίζονται να την επαναφέρουν στο αρχαίον κάλλος της.

IMX_Panigiris-Monis-Kalivitou-1412017-003 IMX_Panigiris-Monis-Kalivitou-1412017-002

 

TOP NEWS