Πανηγυρίζει η Μονή του Οσίου Παταπίου στο Λουτράκι

  • Dogma

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Ιερά Μονή βρίσκεται το ιερό Λείψανο του Οσίου Παταπίου του θαυματουργού. Γεμάτο ευωδία και θαυματουργική χάρη, την κοσμεί και την προστατεύει.

Την Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015 πανηγυρίζει η Ιερά γυναικεία Μονή του Οσίου Παταπίου στο Λουτράκι.Το βράδυ της παραμονής, Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου και ώρα 7.00 μ. μ., ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, πλαισιούμενος από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονυσίου, θα προεξάρχει του Μεγάλου Εσπερινού.

Ακολούθως, στις 20.30 στο Σπήλαιο, όπου φιλοξενείται το άφθαρτο Λείψανο του Οσίου Παταπίου, θα τελεσθή ολονύκτια
Ι. Αγρυπνία.

Την κύρια ημέρα της εορτή και ώρα 7.30 π. μ., θα τελεστεί Αρχιερατικός Όρθρος και πανηγυρική Αρχιερατική Θεία
Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου και συλλειτουργούντος του
Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Διονυσίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Ιερά Μονή βρίσκεται το ιερό Λείψανο του Οσίου Παταπίου του θαυματουργού. Γεμάτο ευωδία και θαυματουργική χάρη, την κοσμεί και την προστατεύει.

Πλήθη ευλαβών προσκυνητών από όλη την Ελλάδα έρχονται στη μονή για να προσκυνήσουν τον Άγιο. Εκτεθειμένο ευλαβικά το Λείψανό του μέσα σε ξύλινη λάρνακα, στο βάθος ενός απέριττου σπηλαίου. Το σπήλαιο του Αγίου Παταπίου είναι δίπλα από την εκκλησία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, όπου και βρίσκεται η εικόνα της Παναγίας Ελεούσας.

Το άγιο Λείψανο βρήκε με θαυμαστό τρόπο ο ιερέας Κωνσταντίνος Σουσάνης από το Λουτράκι. Το 1904 μια ομάδα
Λουτρακιωτών, με επικεφαλής τον ιερέα, ανασκάπτει το σπήλαιο για να διευρύνουν το χώρο. Καθώς ρίχνουν ένα κτιστό
πεζούλι δυτικά του σπηλαίου, ανακαλύπτουν το ιερό Λείψανο άφθαρτο και ευωδιάζον, ενώ επάνω του βρήκαν ξύλινο σταυρό και βυζαντινά νομίσματα.

TOP NEWS