Πάπας Φραγκίσκος: Θαυμάζω τους Έλληνες

  • Dogma
πάπας φραγκίσκος

«Η Λέσβος έγινε ένα λιμάνι για πολλούς μετανάστες. Ευχαριστώ τον θεό που μου έδωσε τη δυνατότητα να βρεθώ εδώ», σημείωσε αρχικά στην ομιλία του ο Πάπας Φραγκίσκος από το λιμάνι της Λέσβου.

«Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο που με προσκάλεσε μαζί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη και τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο» συνέχισε ο Πάπας Φραγκίσκος στο μήνυμά του από το λιμάνι της Μυτιλήνης.

πάπας φραγκίσκος

πάπας φραγκίσκος

«Θα ήθελα να εκφράσω τον θαυμασμό μου στον ελληνικό λαό. Πάρα πολλοί άνθρωποι έβαλαν προς διάθεση αυτό το λίγο που είχαν για να το μοιραστούν. Ο Κύριος θα ανταποδώσει τη γενναιοδωρία», τόνισε ο Προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, την ώρα που πλήθος κόσμου είχε συγκεντρωθεί στο λιμάνι και παρακολουθούσε την ομιλία του.

πάπας φραγκίσκος

«Σήμερα θα ήθελα να κάνω έκκληση για υπευθυνότητα και αλληλεγγύη για υπευθυνότητα. Πολλοί πρόσφυγες διαβιώνουν σε κλίμα άγχους, φόβου και απελπισίας. Οι ανησυχίες των θεσμών και του κόσμου είναι κατανοητές. Παρόλα αυτά, δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες δεν είναι αριθμοί. Είναι άνθρωποι, πρόσωπα, ονόματα, ιστορίες. Δυστυχώς μερικοί, μεταξύ των οποίων πολλά παιδιά, δεν κατάφεραν καν να φτάσουν. Έχασαν τη ζωή τους στη θάλασσα και υπέστησαν τις κακουχίες, θύματα δειλών βασανιστών», σημείωσε μεταξύ άλλων ο Ποντίφικας.

πάπας φραγκίσκος

TOP NEWS