Παρέμβαση με νόημα της Ι. Συνόδου για τις βιαιοπραγίες στη Θεσσαλονίκη

  • Dogma
ανακοινωθέν

Η Ιερά Σύνοδος επισημαίνει «την ως τώρα α­που­σία ο­ποι­ασ­δή­ποτε δή­λω­σης κα­τα­δί­κης της ε­πί­θε­σης από τους καθ’ ύ­λην αρ­μό­δι­ους για τα αν­θρώ­πινα δι­και­ώ­ματα, την προ­στα­σία των πο­λι­τών και τα θρη­σκεύ­ματα Υ­πουρ­γούς».

Ανακοινωθέν με πολλαπλούς αποδέκτες εξέδωσε πριν από λίγο η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος για όσα διαδραματίστηκαν την Κυριακή στο μητροπολιτικό ναό της Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικά το ανακοινωθέν αναφέρει:

Ε­πι­θυ­μούμε να ευ­χα­ρι­στή­σουμε όσα Κοι­νο­βου­λευ­τικά Κόμ­ματα έ­σπευ­σαν να κα­τα­δι­κά­σουν απερίφραστα την ει­σβολή, τη δι­α­κοπή της Θείας Λει­τουρ­γίας και τις πρά­ξεις βίας κατά θρη­σκευ­τι­κών λει­τουρ­γών και πι­στών μέσα στον Ι­ερό Ναό Αγ. Γρη­γο­ρίου Πα­λαμά στην Θεσ­σα­λο­νίκη χθες (31.7.2016).

Ε­πι­ση­μαί­νουμε βε­βαίως και την ως τώρα α­που­σία ο­ποι­ασ­δή­ποτε δή­λω­σης κα­τα­δί­κης της ε­πί­θε­σης από τους καθ’ ύ­λην αρ­μό­δι­ους για τα αν­θρώ­πινα δι­και­ώ­ματα, την προ­στα­σία των πο­λι­τών και τα θρη­σκεύ­ματα Υ­πουρ­γούς.

Η εύ­γλωττη ε­πί­σης σι­ωπή ε­πι­στη­μο­νι­κών και α­κτι­βι­στι­κών ε­νώ­σεων και συμ­βου­λίων, που έ­χουν ως αντι­κεί­μενο τις δη­μό­σιες πα­ρεμ­βά­σεις και πο­λι­τι­κές για τα αν­θρώ­πινα δι­και­ώ­ματα στην χώρα μας, δείχνει ότι μάλ­λον δεν σο­κά­ρον­ται από τις βι­αι­ο­πρα­γίες, ό­ταν στρέ­φον­ται κατά της ορ­θό­δο­ξης χριστιανι­κής πλει­ο­ψη­φίας. Ο­φεί­λουμε, του­λά­χι­στον, να τους α­να­γνω­ρί­σουμε το προ­σόν της ειλικρίνειας.

Τέ­λος, στους «αν­τι­ε­ξου­σι­α­στές», που νό­μι­σαν ότι βε­βη­λώ­νον­τας την κυ­ρι­α­κά­τικη προ­σευχή έ­δω­σαν κτύ­πημα στην ε­ξου­σία, δεν θα α­πευ­θύ­νουμε τις κα­τα­δι­κα­στι­κές δη­λώ­σεις, που συ­νη­θί­ζον­ται σε αυ­τές τις πε­ρι­πτώ­σεις. Α­φού ου­δείς πέ­τυχε να τους εμ­πνεύ­σει σε­βα­σμό για ο,τι­δή­ποτε στη ζωή τους, μόνο την λύπη μας δι­α­τυ­πώ­νουμε, λέ­γον­τάς τους: Εί­στε η α­πο­τυ­χία μας. Η α­πο­τυ­χία μας ως κοι­νω­νίας, ως σχολείου, ως οι­κο­γέ­νειας, ως δη­μο­κρα­τίας.

TOP NEWS