Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας η Σύρος τίμησε τον πολιούχο της Αγ. Νικόλαο

  • Dogma

Με την υψηλή παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Προκόπη  Παυλοπούλου, η Σύρος γιόρτασε  τη μνήμη του πολιούχου της και προστάτη των απανταχού ναυτικών, Αγίου Νικολάου.

Με την υψηλή παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλοπούλου, η Σύρος γιόρτασε τη μνήμη του πολιούχου της και προστάτη των απανταχού ναυτικών, Αγίου Νικολάου.

Το πρωί, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στην Ερμούπολη τελέστηκε Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωροθέου Β’, ο οποίος υποδέχτηκε στα προπύλαια του Ιερού Ναού τον Εξοχότατο Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο.

Πριν ολοκληρωθεί η Θεία Λειτουργία, τους ύμνους της οποίας απέδωσαν οι Χορωδίες των Ιερών Ναών Αγίου Γεωργίου Καρύκη και Αγίου Νικολάου, ο Σεβασμιώτατος, απένειμε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας το Χρυσό Σταυρό του Τάγματος της Οσίας Μεθοδίας.

Ο κ. Παυλόπουλος παραλαμβάνοντας το μετάλλιο υπογράμμισε ότι επιθυμεί η θητεία του ως Ανώτατος Άρχοντας της Χώρας να διέπεται από τα αναφερόμενα στο Απολυτίκιο του Αγίου Νικολάου χαρακτηριστικά του Αγίου «κανόνα πίστεως καί εικόνα πραότητος».

Ακολούθησε η πάνδημη λιτανεία της ιεράς Εικόνος του Αγίου Νικολάου και του αποτμήματος εκ των τιμίων Λειψάνων του, προπορευόμενου ομοιώματος πλοίου και τιμονιού, φερομένων από Σπουδαστές της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού, προς την Πλατεία Μιαούλη, όπου ο Σεβασμιώτατος ανέπεμψε δέηση υπέρ των ναυτιλλομένων και ευχαρίστησε όλους, όσοι συνέργησαν στην επιτυχή διεξαγωγή της εορταστικής αυτής πανηγύρεως.

Στην Πλατεία Κανάρη αναπέμφθηκε δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των εν θαλασσή πνιγέντων και ναυαγίω τελειωθέντων Ναυτικών, στη μνήμη των οποίων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έρριψε στέφανο στη θάλασσα, υπό τους συριγμούς του εισερχομένου στο λιμάνι επιβατηγού πλοίου BLUE STAR PAROS, των ελλιμενισμένων Πολεμικών «ΣΤΡΑΒΩΝ» και «ΣΥΜΙΤΖΟΠΟΥΛΟΣ», των πλοιαρίων του Ναυτικού Ομίλου Σύρου και ιδιωτών αυθορμήτως προσελθόντων, και υπό τους παιάνες των Φιλαρμονικών.

Το μεσημέρι, στην Αίθουσα τελετών του Ξενοδοχείου «ΕΡΜΗΣ» , πραγματοποιήθηκε η αναγόρευση του Προέδρου της Δημοκρατίας σε επίτιμο Δημότη του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης από το Δήμαρχο κ.Γεώργιο Μαραγκό, ύστερα από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Ακολούθως, ο Μητροπολίτης κ. Δωρόθεος Β’ επισκέφθηκε τα ελλιμενισμένα Πολεμικά Πλοία «ΣΤΡΑΒΩΝ» και «ΣΥΜΙΤΖΟΠΟΥΛΟΣ», στα οποία προσέφερε εικόνες του Αγίου Νικολάου και τους Κυβερνήτες των οποίων ευχαρίστησε, συνεχάρη και ευχήθηκε καλά και ασφαλή ταξίδια.

TOP NEWS