Παρουσιάστηκε ο νέος Πολιτιστικός φορέας «Μαγνήτων Κιβωτός»

  • Dogma

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας η παρουσίαση του νέου φορέα πολιτισμού της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, με τον τίτλο «Μαγνητων Κιβωτός».

Dogma Newsdesk
Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας η παρουσίαση του νέου φορέα πολιτισμού της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, με τον τίτλο «Μαγνητων Κιβωτός».

Ο μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος παρουσίασε τις βασικές αρχές της «Μαγνητων Κιβωτός», ανέλυσε την φιλοσοφία της δράσης και αναφέρθηκε στη σχέση Ορθόδοξης Εκκλησίας και Πολιτισμού. Τέλος, προσπάθησε να διασκεδάσει τυχόν επιφυλάξεις που θα εκδηλωθούν για το ρόλο του νέου φορέα.

Με πρόταση του κ. Ιγνατίου, έχουν προγραμματιστεί μια σειρά εκδηλώσεων που θα γίνουν σε προαύλιους χώρους ιερών ναών και μοναστηριών της τοπικής εκκλησίας.

Έχουν προγραμματιστεί επτά εκδηλώσεις σε ισάριθμες περιοχές της επικράτειας της Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού , και συγκεκριμένα στις παρακάτω:

· Στο προαύλιο του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου, στην Επισκοπή Άνω Βόλου.

· Στο «Σχολείο του Ρήγα» στην Ζαγορά Πηλίου.

· Στην αυλή της Παναγίας, στη Μακρινίτσα.

· Στη Μονή Πάου, στην Αργαλαστή.

· Στην αυλή του Ιερού Ναού Αγίων Αντωνίων, στη Αγιά Λάρισας.

· Στην Δράκεια Πηλίου

· Στον λόφο του Αγίου Αντωνίου, στον παλιό Πλάτανο Αλμυρού.

Ο Οργανωτικός Γραμματέας, εκπαιδευτικός και Υπ. Δρ. Πανεπιστημίου Αιγαίου κ. Αλέξανδρος Καπανιάρης , παρουσίασε τη νέα ψηφιακή ταυτότητα του φορέα magniton-kivotos.gr

Ανακοίνωσε δε την πρωτοβουλία της «Ακαδημίας Λαϊκού Πολιτισμού και Τοπικής Ιστορίας», που θα λειτουργήσει άμεσα. Σκοπός της πρωτοβουλίας είναι η εκπαίδευση και η κατάρτιση των φορέων και των πολιτών της Μαγνησίας σε θέματα λαϊκού πολιτισμού και η γνώση της τοπικής μας ιστορίας.

Την εκδήλωση συντόνισε ο διευθυντής του ραδιοφωνικού σταθμού «Ορθόδοξη Μαρτυρία», κ. Νίκος Βαραλής.

TOP NEWS