Πασχαλινή εορτή στο παρεκκλήσιο Αγίου Φανουρίου στο Παγκράτι

  • Dogma
γρηγορίου

Μέσα στο Πασχαλινό κλίμα εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Γρηγορίου του Ε’ στο παρεκκλήσιο του Αγίου Φανουρίου της ενορίας του Αγίου Αρτεμίου Παγκρατίου, το αφιερωμένο και στον μεγάλο εθνοιερομάρτυρα.

Παράλληλα με την εορτή του Αγίου Γρηγορίου του Ε’, έγινε η υποδοχή ιερών λειψάνων (Αγίων Βασιλείου του μεγάλου, Τύχωνος Κύπρου, Κωνσταντίνου του Υδραίου και Ακακίου, Ευθυμίου και Ιγνατίου των Ιβηροσκητιωτών) από την ιερά μονή Προφήτου Ηλιού Ύδρας.

Τα ιερά λείψανα υποδέχτηκε ο προιστάμενος του ναού Αρχιμανδρίτης Ιγνάτιος Σαξαμπάνης με πιστούς της ενορίας.

Ακολούθησε ο Αναστάσιμος εσπερινός με την συμμετοχή ιερέων της Αρχιεπισκοπής στον οποίο προεξήρχε ο Αρχιμανδρίτης Κωνσταντίνος Σκαρτούλης, Αρχιερατικός Επίτροπος της ΙΓ’ περιφερείας και μίλησε για τον βίο και την μαρτυρία του Αγίου Γρηγορίου.

Η επιλογή του εορτασμού το Σάββατο της Διακαινησίμου δεν έγινε τυχαία καθώς από το συναξάρι του Αγίου πληροφορούμαστε ότι αυτή την ημέρα έγινε η περισυλλογή και διάσωση του ιερού λειψάνου του από την θάλασσα λίγες μέρες μετά το μαρτύριό του.

Τα ιερά λείψανα θα παραμείνουν στο παρεκκλήσιο μέχρι και την Τετάρτη 26 Απριλίου και καθημερινά θα τελούνται Θείες Λειτουργίες και απογευματινές ακολουθίες.

Αγρυπνία θα τελεστεί το βράδυ της Δευτέρας 24 Απριλίου με την ευκαιρία της μνήμης του Ευαγγελιστού Μάρκου.

unnamed unnamed (10) unnamed (9) unnamed (8) unnamed (7) unnamed (6) unnamed (5) unnamed (3) unnamed (2) unnamed (1)

φωτορεπορτάζ: Γιώργος Φερδής

TOP NEWS