Πίστη… στο έργο της Εκκλησίας από τον Αλέξη Τσίπρα

  • Dogma

 «Ακολούθησα το «έρχου και ίδε»….» είπε στον Αρχιεπίσκοπο ο κ. Τσίπρας που δεσμεύτηκε δημόσια να στηρίξει το κοινωνικό έργο της Εκκλησίας ΡΕΠΟΡΤΑΖ – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Λουδάρος Ανδρέας

Την δέσμευση πως θα στηρίξει το φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας εξέφρασε προς τον Αρχιεπίσκοπο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Θέλω μακαριώτατε, να δεσμευτώ ενώπιόν σας, ότι από δω και στο εξής η προσπάθεια της Εκκλησίας να σταθεί δίπλα στους ανθρώπους που το έχουν ανάγκη, θα έχει όχι μόνο την υποστήριξή μας, αλλά και την αγάπη και την εμπιστοσύνη μας» είπε στον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο ο κ. Αλέξης Τσίπρας συμπληρώνοντας πως «Κάθε προσπάθεια να προσφέρετε έργο για το καλό των συνανθρώπων μας θα πρέπει να ανταμείβεται κυρίως με την αναγνώριση της πολιτείας και, ταυτόχρονα, να ενισχύεται και από τη βούληση των συνανθρώπων μας, που έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν σ’ αυτή την κατεύθυνση».

Οι δύο άνδρες συνέφαγαν σήμερα το μεσημέρι μαζί με παιδιά που απασχολούνται στο «Δημήτρειο» κέντρο δημιουργικής απασχόλησης της Μ.Κ.Ο Αποστολή της Αρχιεπισκοπής Αθηνών επιβεβαιώνοντας το πολύ καλό κλίμα που έχει αναπτυχθεί μεταξύ τους.

Η ΡΗΣΗ ΠΟΥ ΕΞΕΠΛΗΞΕ

Πολλοί από τους παριστάμενους δεν έκρυψαν την έκπληξη τους για το γεγονός πως για πρώτη φορά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να χρησιμοποιήσει στην ομιλία του μια ευαγγελική ρήση.

«Θέλω να σας ευχαριστήσω που με προσκαλέσατε κι ακολούθησα κι εγώ την προτροπή του αποστόλου Φιλίππου «έρχου και ίδε». Ήρθα να δω ιδίοις όμμασι το πως η Εκκλησία προσπαθεί να αντιμετωπίσει ένα τεράστιο πρόβλημα, το πως προσπαθεί να αντιμετωπίσει με όσες δυνάμεις διαθέτει το πρόβλημα της κοινωνικής περιθωριοποίησης, του αποκλεισμού, που απασχολεί, δυστυχώς, ένα μεγάλο μέρος του ελληνικού πληθυσμού, των ελληνικών νοικοκυριών» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Τσίπρας ζήτησε να μάθει για το έργο που επιτελείται στο κέντρο, εκφράζοντας την ικανοποίηση του για το γεγονός πως δεν υπάρχουν διακρίσεις καταγωγής ή θρησκεύματος ανάμεσα στα παιδιά.

ΜΑΚΑΡΙ ΣΕ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΥΣΣΙΤΙΑ

Την ευχή «…να μην κάνουμε συσσίτια σε δύο χρόνια και τρία, αλλά να τα έχουμε αυτά τα κτίρια για να παίζουν τα παιδιά, να χορεύουν, να μαθαίνουν και να ερχόμαστε εμείς οι μεγαλύτεροι να τα διασκεδάζουμε» έκανε ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος από την πλευρά του, που τόνισε πως η επιτυχία του έργου της Εκκλησίας στηρίζεται στους εθελοντές και τις προσφορές απλών ανθρώπων.

«Τέτοιες προσπάθειες έχει γεμίσει όλη η Ελλάδα μας, γιατί είναι ανάγκη σε όλη την Ελλάδα μας. Η Αθήνα έχει πολλά τέτοια σπίτια της Αγάπης που καλύπτουν πολλές δομές, από τους ανθρώπους που έπαψαν πια να σκέπτονται, που δε γνωρίζουν τα παιδιά τους, τους Alzheimer, τους κατάκοιτους, τα παιδιά που έχουν νοητική υστέρηση και ένα σωρό άλλοι άνθρωποι που ο καθένας έχει το πρόβλημά του. Παλεύουμε. Από πού βρίσκουμε τις δυνάμεις μας τις οικονομικές; Μην παραξενεύεστε, ο λαός μας, οι άνθρωποι, ο λαός μας, οι φτωχοί άνθρωποι, αυτοί είναι πλάι μας.» τόνισε ο κ. Ιερώνυμος που αποκάλυψε οτι μέσα στο 2014 έχουν διατεθεί περίπου τρία εκατομμύρια κιλά τροφίμων μέσω των δομών της «Αποστολής».

Σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή της «Αποστολής» κ. Κ. Δήμτσα στο «Δημήτρειο» κέντρο απασχολούνται 60 παιδιά από 15 άτομα προσωπικό.

«Το σπιτικό αυτό, το οποίο υπήρξε το όραμα του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου, φροντίζει για τη σίτιση, μελέτη, δημιουργική απασχόληση και ψυχαγωγία των παιδιών, τα οποία προέρχονται από οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα ή που αντιμετωπίζουν αξεπέραστα κοινωνικά προβλήματα. Εδώ, πρωταρχικά, διδάσκονται ότι πρέπει να είναι μεταξύ τους αλληλέγγυοι. Ότι πρέπει να συγχωρούν, να ευχαριστούν, να ευγνωμονούν και να ανταποδίδουν. Ότι πρέπει να είναι φύλακες άγγελοι ο ένας για τον άλλο και πως αν είναι ενωμένοι, θα είναι και πιο δυνατοί. Αυτό, λοιπόν, που προσπαθούμε να κάνουμε εμείς, είναι να δώσουμε στα παιδιά, ισότιμα και δίκαια, όλα τα εφόδια που χρειάζονται για να κάνουν αυτό, για το οποίο προορίζονται: Να φτιάξουν έναν καλύτερο κόσμο» τόνισε ο κ. Δήμτσας.

Κατά τη διάρκεια του γεύματος τα παιδιά τραγούδησαν χριστουγεννιάτικα τραγούδια.Τον κ. Τσίπρα συνόδευαν ο διευθυντής του γραφείου του κ. Νίκος Παππάς, ο Βουλευτής υπεύθυνος για θέματα θρησκευμάτων κ. Γιάννης Αμανατίδης, ο επιστημονικός σύμβουλος κ. Στάθης Λιαντης.

TOP NEWS