Η πίτα των θεολόγων στη Μητρόπολη Λαρίσης

  • Dogma
θεολόγων

Με τη συμμετοχή πολλών Θεολόγων, ανδρών και γυναικών, πρεσβύτερων στην ηλικία και νεωτέρων, πραγματοποιήθηκε, το Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018, το απόγευμα, στο παρεκκλήσιο του Αγίου Αντωνίου στη Μητρόπολη Λαρίσης, η κοπή της πίτας της  Πανελληνίου Ενώσεως Θεολόγων (παράρτημα νομού Λάρισας).

Της πίτας των Θεολόγων, προηγήθηκε ο πανηγυρικός εσπερινός προεξάρχοντως του πρωτοσύγκελου π. Αχιλλίου Τσούτσουρα και των ιερέων του ναού.

Λαμπρή νότα στην όλη εκδήλωση, η παρουσία του χορού των Ιεροψαλτών που έδωσαν ιδιαίτερη λάμψη και μεγαλοπρέπεια.

Την εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό προς τους καλεσμένους και συναδέλφους ο πρόεδρος του τοπικού παραρτήματος κ. Δημήτριος Οικονόμου ευχόμενος ένα δημιουργικό και ευλογημένο έτος.

Στις σύντομες σκέψεις του αναφέρθηκε στον επιχειρούμενο χριστιανικό αποχρωματισμό της παιδείας μας αφορμής δοθείσης και των τελευταίων εξελίξεων όσον αφορά την κατάργηση της εορτής των τριών Ιεραρχών και την μετατροπή της ημέρας αυτής σε αργία.

Εν συνεχεία  έλαβε χώρα η εμπεριστατωμένη  ομιλία του π. Αχιλλίου, με θέμα: «Εκκλησία και χρόνος».

Ο λόγιος ομιλητής παίρνοντας το λόγο ανέπτυξε το θέμα με ένα ιδιαίτερο και εντυπωσιακό τρόπο, που μόνο αυτός γνωρίζει. Στην αρχή της ομιλίας του ανέλυσε τον όρο χρόνος και στην συνέχεια συσχέτισε αυτόν και τον ενέταξε στην Εκκλησιαστική ζωή. Τόνισε επίσης, πως το μέλλον είναι κοινό και παρότρυνε τους συναδέλφους θεολόγους να στηρίξουν το μάθημα αυτό, ώστε να μην υποβαθμιστεί ,γιατί αλλιώς θα βλάψουμε την κοινωνία ολόκληρη.

Στη συνέχεια παίρνοντας το λόγο η σχολική σύμβουλός θεολόγων Ν. Λάρισας και Μαγνησίας κ. Φωτεινή Σταλίκα, απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό και ευχαρίστησε τους συναδέλφους για την συνεργασία και ανταπόκρισή τους.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους αρκετοί Ιερείς, ο Πρόεδρος των πολυτέκνων Ν. Λάρισας συνάδελφος εκπαιδευτικός κ. Παναγιώτης Γκουντελάκης, ο επίτιμος πρόεδρος του παραρτήματος κ. Βασίλειος Στεργιούλης καθώς και πλήθος συναδέλφων.

θεολόγων pita_theologwn-2 pita_theologwn-3

TOP NEWS