Πλήθη πιστών στο Μοναστήρι του Πυργετού για τον Άγιο Νεκτάριο

  • Dogma
μοναστήρι

Με ιερά κατάνυξη και με πολλή ευλάβεια οι πιστοί χριστιανοί συμπροσευχήθηκαν στην εορτή του Αγίου Νεκταρίου, στο όμορφο μοναστήρι του στον Πυργετό. 

Στο νέο καθολικό της Ιεράς Μονής Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, ψηλά στον Πυργετό, η εκκλησία  της  οποίας είναι αφιερωμένη στον μεγάλο άγιο του προηγουμένου αιώνος μας, Άγιο Νεκτάριο, τον Θαυματουργό, παρέστησαν πολλοί πατέρες, οι οποίοι τέλεσαν τον πανηγυρικό εσπερινό και μελίρρυτα έψαλε ο χορός των Ιεροψαλτών με χοράρχη τον Σχολάρχη της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως «Ο Άγιος Αχίλλιος» κ. Ηλία Παπαδόπουλο, ενώ ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως π. Αχίλλιος επικαλέσθηκε την χάρη του Αγίου Νεκταρίου, ο οποίος όπως είπε δοκιμάσθηκε σε αυτόν τον κόσμο «ως χρυσός εν χωνευτηρίω» και με την γενναιότητα της ψυχής του διήλθε όλες τις επίγειες δοκιμασίες δοξάζοντας το όνομα του Θεού.

Στο τέλος ευχήθηκε καλή δύναμη , τόσο  στους πολυπληθείς προσκυνητές, που ευλαβούνται τον θαυματουργό άγιο της εκκλησιας  και αγαπούν το νέο αυτό Μοναστήρι, όσο και στην Οσιολογιωτάτη Καθηγουμένη, Γερόντισσα Αγάπη, την και ιδρύτρια της Ιεράς Μονής.

ag_nekt_2017_pyrgetos-4 ag_nekt_2017_pyrgetos-2 μοναστήρι ag_nekt_2017_pyrgetos-1

TOP NEWS