Ποιοι θα είναι υποψήφιοι για την Μητρόπολη Σητείας;

  • Dogma
σητείας

Δεν θα καθυστερήσει η εκλογή νέου Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας, όπως αναφέρουν έγκυρες δημοσιογραφικές πληροφορίες.

Μάλιστα δεν αποκλείεται η εκλογή  του νέου Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας, να γίνει και στις 10 Οκτωβρίου, ημερομηνία που θεωρείται πιθανότερη μέχρι τώρα.

Πρόθεση τόσο του Προέδρου της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης όσο και των μελών της είναι να μην χρονοτριβήσουν στην εκλογή νέου Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας, αλλά να προχωρήσουν γρήγορα στη νέα εκλογή, προκειμένου να καλυφθεί το κενό της χηρείας έγκαιρα και γρήγορα σε αντίθεση με όσα είχαν συμβεί κατά την προηγούμενη εκλογή, όταν είχε καταγραφεί μεγάλη καθυστέρηση που κατέγραψε αρκετούς μήνες και πολλά προβλήματα, μέχρι την τελική εκλογή και εγκαθίδρυση του μακαριστού κυρού Ευγενίου.

Στην παρούσα συνθήκη, δεδομένη θεωρείται η υποψηφιότητα του Πρωτοσύγκελου της Μητροπόλεως Κύριλλου Διαμαντάκη, ενώ από κει και πέρα, αναμένεται να συζητηθούν και τα ονόματα του πρωτοσύγκελου της Ιεράς Μητροπόλεως Πέτρας και Χερρονήσου Τίτου Ταμπακάκη και του Πρωτοσυγκέλου της Αρχιεπισκοπής Κρήτης Μεθόδιου Βερνιδάκη.

Τα ονόματα των παραπάνω κληρικών στο ξεκίνημα της διαδικασίας μοιάζουν ως πιθανότερα για το τριπρόσωπο, ενώ δεν έχει καταγραφεί μέχρι τώρα κάποια ιδιαίτερη κινητικότητα από υποψηφίους που να υποδηλώνει πως έχει ξεκινήσει η διαδικασία της διαδοχής.

Πηγή: anatolh

TOP NEWS