Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία και Χειροτονία Πρεσβυτέρου στον Ι.Ν Αποστόλου Παύλου Κορίνθου

  • Dogma

Την Κυριακή, 13 Δεκεμβρίου 2015, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου, Σικιώνος, Ζεμενού, Ταρσού και Πολυφέγγους κ. Διονύσιος, τέλεσε ην εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του μέχρι τώρα Αρχιδιακόνου της κ. Αθανασίου Πέζου.

Την Κυριακή, 13 Δεκεμβρίου 2015, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου, Σικιώνος, Ζεμενού, Ταρσού και Πολυφέγγους κ. Διονύσιος, συλλειτουργών με τους Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ζιχνών και Νευροκοπίου κ. Ιεροθέο και Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμοθέον, τέλεσε στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Αποστόλου Παύλου, στην Κόρινθο, την εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του μέχρι τώρα Αρχιδιακόνου της Ι. Μητροπόλεώς Κορίνθου, Σικιώνος, Ζεμενού, Ταρσού και Πολυφέγγους κ. Αθανασίου Πέζου.

Ο νεοχειροτονηθείς Πρεσβύτερος στην προσφώνηση του ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την ύψιστη τιμή που του έκανε με το να τον προαγάγει στον δεύτερο βαθμό της Ιερωσύνη,ς καθώς και για την πενταετή διακονία του πλησίον Του και την εμπειρία που απέκτησε σ’ όλο αυτό το χρονικό διάστημα. Ευχαρίστησε, επίσης, τους Σεβασμιωτάτους Αρχιερείς κ. Ιερόθεο και κ. Τιμόθεο, τους Ιερείς και Διακόνους, οι οποίοι δεν εφείσθησαν κόπων ερχόμενοι από μακριά προκειμένου να παραβρεθούν στην Χειροτονία του.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Διονύσιος, στην αντιφώνησή του, με θερμούς και πατρικούς λόγους για την έως τώρα εύορκο διακονία του νεοχειροτονηθέντος του συνέστησε ότι πρέπει να είναι η Ιερατική αποστολή του στον κόσμο και τον κάλεσε να παραμένει απλός και ταπεινός.

Κατά το πέρας της Θείας Λατρείας, ο Σεβασμιώτατος κάλεσε τους συλλειτουργήσαντας αδελφούς του Αρχιερείς να τελέσουν την εις Αρχιμανδρίτη Χειροθεσία του νεοχειροτονηθέντος, ο οποίος εκτελεί και χρέη Ηγουμενοσυμβουλίου της ιστορικής Ι. Μονής Αγίου Γεωργίου Φενεού.

Το εσπέρας της Κυριακής τελέστηκε βραδυνή Θεία Λειτουργία, στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό Αγίων Αναργύρων Αρχαίας Κορίνθου, προεξάρχοντος του νεοχειροτονηθέντος π. Αθανασίου Πέζου, Αρχιμανδρίτου, και με την σεπτή παρουσία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας.

TOP NEWS