Πρόγραμμα κατανυκτικών εσπερινών Μητρόπολης Χαλκίδος

  • Dogma
χαλκίδος

Από την Κυριακή της Τυρινής 26 Φεβρουαρίου 2017 και κάθε Κυριακή της Μεγάλης Τεσσαρακοστής το απόγευμα, η Μητρόπολη Χαλκίδος, όρισε να τελείται η Ακολουθία του Κατανυκτικού Εσπερινού, με τους ωραιότατους ύμνους πού ομιλούν περί νηστείας, μετανοίας, ταπεινοφροσύνης, ασκήσεως και καλλιεργούν στις ψυχές αγωνιστική και κατανυκτική δοξολογική διάθεση.

Η Μητρόπολη Χαλκίδος έχει την παράδοση να τελεί τους Εσπερινούς αυτούς, δίδοντας παράλληλα την ευκαιρία στους πιστούς, να ακούσουν και το Λόγο του Θεού, μέσα από τα Εσπερινά Κηρύγματα.

Έτσι, την Κυριακή της Τυρινής 26 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 18.30 το απόγευμα, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος, θα τελεσθεί ο Α´ Κατανυκτικός Εσπερινός, ο οποίος ονομάζεται και Εσπερινός της Συγγνώμης, επειδή κατά τη διάρκειά του, οι χριστιανοί ανταλλάσσουν τον ασπασμό της αγάπης, συγχωρώντας ο ένας τον άλλον, πριν την έναρξη της Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Οι υπόλοιποι Κατανυκτικοί Εσπερινοί, θα λαμβάνουν χώρα, ως συνήθως, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Χαλκίδος κάθε Κυριακή και ώρα 18.30.

Το πρόγραμμα Ομιλιών των Κατανυκτικών Εσπερινών, έχει ως ακολούθως:

26 – 2 (Τυρινής):

Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος.

5 – 3 (Ορθοδοξίας):

Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ.

12 – 3 (Β΄ Νηστειών):

Αρχιμανδρίτης π. Σιλουανός Πεπονάκης – Καθηγούμενος της Ι. Μονής Αγίου Γεωργίου Αλιάρτου.

26 – 3 (Δ΄ Νηστειών):

Αρχιμανδρίτης π. Χριυσόστομος Παπαθανασίου – Ιεροκήρυξ της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών

2 – 4 (Ε΄ Νηστειών):

Αρχιμανδρίτης π. Ανανίας Κουστένης – Ιεροκήρυξ.

Την Γ΄ Κυριακή των Νηστειών (19-3-2017) δεν θα τελεσθεί Κατανυκτικός Εσπερινός, γιατί αυτή την ημέρα θα λάβει χώρα η εορταστική εκδήλωση για την Εθνική Εορτή της Ελληνικής Επαναστάσεως του 1821, από την Χορωδία – Ορχήστρα των νέων μας, υπό την διεύθυνση του μουσικού κ. Παύλου Κουρμπέτη, στην Σχολή Πεζικού Χαλκίδος (ώρα 18:00), με ομιλητή τον Αρχιμανδρίτη π. Νεκτάριο Ευγενικό.

ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

Ανακοινώνεται στο ευσεβές πλήρωμα της Μητρόπολης Χαλκίδος, το οποίο κατοικεί στη Χαλκίδα και τα περίχωρα ότι, κατόπιν παράκλησης πολλών ευσεβών χριστιανών, οι οποίοι εργάζονται και δεν έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στις Ακολουθίες των Χαιρετισμών, ότι κάθε Παρασκευή της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, αρχής γενομένης από την πρώτη Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017, θα τελούνται, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος, δύο Ακολουθίες των Χαιρετισμών, για την εξυπηρέτηση και των εργαζομένων.

Η πρώτη Ακολουθία θα αρχίζει στις 7.00 μ.μ. και θα διαρκεί έως τις 8.45 μ.μ. και η δεύτερη Ακολουθία, αφού κλείσουν τα εμπορικά καταστήματα, θα αρχίζει στις 9.00 μ.μ. και θα διαρκεί έως τις 10.30 μ.μ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΝΗΓΥΡΕΩΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΡΗΓΙΝΟΥ ΠΟΛΙΟΥΧΟΥ ΣΚΟΠΕΛΟΥ

Την Σκόπελο των Βορείων Σποράδων θα επισκεφθεί, συν Θεώ, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, το διήμερο 24 και 25 Φεβρουαρίου 2017, με αφορμή την Πανήγυρη του Πολιούχου της Νήσου, Αγίου Ρηγίνου.

Κατά την φετινή Πανήγυρη, μάλιστα, προσεκλήθη επισήμως από τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, προκειμένου να προεξάρχει στις Ιερές Ακολουθίες, σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017:

ώρα 7.00 μ.μ. Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, συγχοροστατούντος και του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσοστόμου.

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017:

ώρα 7.00 π.μ. Όρθρος και εν συνεχεία Αρχιερατικό Συλλείτουργο, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, συλλειτουργούντος και του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσοστόμου.

Αμέσως μετά, θα λάβει χώρα η Ιερά Λιτανεία από το Μοναστήρι του Αγίου, έως τον Μητροπολιτικό Ι. Ναό της Γεννήσεως του Χριστού στη Χώρα Σκοπέλου.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΝΗΓΥΡΕΩΣ ΤΟΥ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΟΥ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΦΩΤΕΙΝΗΣ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ

Την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2017 πανηγυρίζει το ιερό Παρεκκλήσιο της Ενορίας του Αγίου Ιωάννου Χαλκίδος, το οποίο τιμάται στην μνήμη της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος και Ισαποστόλου, κατά το ακόλουθο πρόγραμμα:

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017:

ώρα 18:00 μ.μ.: Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Τιμοθέου Μπαϊμπάκη – Ιεροκήρυκος της Ι. Μητροπόλεως, ο οποίος θα κηρύξει και τον θείο λόγο.

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2017:

ώρα 7:00 π.μ.: Όρθρος και στη συνεχεία Θεία Λειτουργία, στην οποία θα προεξάρχει και θα κηρύξει τον θείο λόγο ο Αρχιμ. Φιλόθεος Θεοχάρης – Ιεροκήρυξ και Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ι. Μητροπόλεως.

Καλούνται οι ευλαβείς χριστιανοί να προσέλθουν στις παραπάνω Ιερές Ακολουθίες και να λάβουν την Χάρη του Τριαδικού Θεού, διά των αγίων πρεσβειών της μεγαλομάρτυρος και ισαποστόλου Αγίας Φωτεινής.

TOP NEWS