Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία από τον Χαλκίδος Χρυσόστομο

  • Dogma
λειτουργία

Το απόγευμα της Τετάρτης 21 Φεβρουαρίου 2018 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος επισκέφθηκε την Ιερά Μονή Παναγίας Περιβλέπτου Πολτικών, συνοδευόμενος από τους Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου – Πρωτοσύγκελλο, Αρχιμ. Αιμιλιανό Χρήστου, Αρχιμ. Νεκτάριο Ευγενικό, Διάκ. Νικόλαο Πριμηκύριο και Διάκ. Ευγένιο Τσάλλα όπου και τέλεσε την Προηγιασμένη Θ. Λειτουργία με τη συμμετοχή και του Αρχιμ. Γαβριήλ Σέρβου.

 

Στη Θεία Λειτουργία συμμετείχαν και αρκετοί ευλαβείς χριστιανοί, προσκυνητές της Ι. Μονής, όπως και αντιπροσωπείες από γυναικείες Αδελφότητες της Ι. Μητροπόλεώς μας, αφού κατά την διάρκεια της Προηγιασμένης ο Σεβασμιώτατος τέλεσε και της εις Μικρόσχημον Κουρά της από χρόνου ικανού δοκίμου της Ιεράς Μονής Μαρίας Σακελλαράκου, στην οποία εδόθη το μοναχικό όνομα Μαριάμ.

Ο Σεβασμιώτατος κήρυξε τον θείο λόγο προς τους πιστούς ενώ προέτρεψε και την νέα Μοναχή να καλλιεργήσει τις μοναχικές αρετές και να αξιωθεί της Ουρανίου Βασιλείας.

Την ιερά υμνωδία διηκόνησε ο Πρωτοπρεσβ. Αργύριος Στουραΐτης – Εφημεριος Ενορίας Πολιτικών, μαζί με τόν εθελοντή ιεροψάλτη της Ι. Μονής κ. Μιχαήλ Λάμπρο.

 

TOP NEWS