Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία για μαθητές στη Νεάπολη

  • Dogma
προηγιασμένη θεία λειτουργία

Μεγάλη υπήρξε η συμμετοχή των μαθητών των πέντε σχολείων της ενορίας των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Λαρίσης στην Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία.

Την Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος, το πρωί της Τετάρτης 23 Μαρτίου 2016, στη μεγαλώνυμη ενορία των Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων.

προηγιασμένη θεία λειτουργία

 

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος, εξήρε το έργο των Καθηγητών και των Διδασκάλων του 21ου και 25ου Δημοτικού, του 3ου και 6ου Γυμνασίου και του 6ου Λυκείου της πόλεώς μας και ευχαρίστησε τα παιδιά και τους γονείς τους, που μετέλαβαν των αχράντων μυστηρίων, ενώ μίλησε στους μικρούς και μεγάλους μαθητές υποδεικνύοντας τις άριστες εκείνες οδούς που οδηγούν στην επιτυχία και την πνευματική μας προκοπή.

προηγιασμένη θεία λειτουργία

Η Λειτουργία αυτή δεν έχει τον πανηγυρικό και θριαμβευτικό τόνο των άλλων Λειτουργιών, αλλά δεσπόζει σε αυτή το πένθιμο και κατανυκτικό στοιχείο.Η Λειτουργία των Προηγιασμένων τελείται όλες τις Τετάρτες και Παρασκευές της Μ. Τεσσαρακοστής. Κατά τη Μεγάλη Εβδομάδα τελείται μόνο τις τρεις πρώτες μέρες αυτής (Μ. Δευτέρα, Μ. Τρίτη και Μ. Τετάρτη). Επίσης τελείται και κατά τις ημέρες εορτών ευρισκομένων εντός της περιόδου της Μ. Τεσσαρακοστής. Δεν τελείται κατά τα Σάββατα και τις Κυριακές της Μ. Τεσσαρακοστής. Ο Ιερέας, και αν κρατήσει τα ονόματα, δεν θα τα μνημονεύσει, στην Πρόθεση, αλλά θα τα αφήσει για τη Λειτουργία του Σαββάτου ή της Κυριακής. Επίσης, κατά τη Λειτουργία των Προηγιασμένων δε γίνονται μνημόσυνα.

προηγιασμένη θεία λειτουργία

TOP NEWS