Πρωτοχρονιά στη Μητρόπολη Κερκύρας

  • Dogma

Με μεγαλοπρέπεια τελέσθηκε η εορτή της Πρωτοχρονιάς στην Ιερά Μητρόπολη Κερκύρας. Κατά τη σημερινή Θεία Λειτουργία ο Μητροπολίτης Κερκύρας χειροθέτησε Πνευματικό τον Εφημέριο του Ι.Ν. Αγίου Βασιλείου πόλεως.

Πριν την πρωτοχρονιά ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος το απόγευμα της Πέμπτης 31 Δεκεμβρίου 2015 χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό στο  Ι.Ν. του Αγίου Βασιλείου πόλεως.

Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Κερκύρας αναφέρθηκε στους Καππαδόκες Πατέρες της Εκκλησίας μας τονίζοντας ότι εκείνοι είχαν βιώματα  πνευματικής ασκήσεως και κοινωνίας με το Θεό, όπου αυτά τα βιώματα τους οδήγησαν στη Θεογνωσία.

image014

Οι Άγιοί μας, συνέχισε ο Σεβασμιώτατος, ζουν εις τον αιώνα. Είναι τέτοια η σχέση τους με τον Κύριό μας, όπου καταργείται ο χρόνος. Έτσι και ο Μέγας Βασίλειος χάραξε τη ζωή του τηρώντας το θέλημα του Ουρανίου Πατρός. Αγάπησε με όλη του την καρδιά το Θεό, αλλά παράλληλα και τον πλησίον του. Έβλεπε στο πρόσωπο του συνανθρώπου του, τον ίδιο τον Ιησού Χριστό. Διηκόνησε μέχρι την τελευταία του πνοή τους  αναξιοπαθούντες αδελφούς του, μιμούμενος το Διδάσκαλό του.

image016

Κλείνοντας ο κ. Νεκτάριος ευχήθηκε καλή και ευλογημένη χρονιά, και να κρατήσουμε μέσα στην καρδιά μας την ειρήνη και τη χαρά του Θεού, που μόνο ο Ιησούς Χριστός μπορεί να τις  δώσει.

image023

Την Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2016 ο Σεβασμιώτατος ιερούργησε στον Πανηγυρίζοντα Ι.Ν. Αγίου Βασιλείου πόλεως, όπου αντί κηρύγματος διαβάστηκε το Πρωτοχρονιάτικο Μήνυμα του κ. Νεκταρίου.

image018

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε Πνευματικό τον Εφημέριο του Ι.Ν. Αγίου Βασιλείου πόλεως π. Γεώργιο Χανδρινό και εν συνεχεία τέλεσε Δοξολογία στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό της Υ.Θ. Σπηλαιωτίσσης για το νέο έτος, με την παρουσία της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του νησιού.

image025

Κατόπιν ο Μητροπολίτης μετέβη στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας, όπου ευλόγησε και έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη Βασιλόπιτα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Διαβάστε εδώ το Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Μητροπολίτη Κερκύρας κ. Νεκταρίου

TOP NEWS