Πρώτος επίσημος εορτασμός, μετά την Αγιοκατάταξη, του Αγίου Βλασίου του Ακαρνάνος

  • Dogma
Αγίου Βλασίου

Με ιδιαίτερη θρησκευτική λαμπρότητα η Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας θα τιμήσει τη μνήμη του Αγίου Βλασίου του Ακαρνάνος.

Μετά την καταγραφή και την συναρίθμηση στο Αγιολόγιο τηs Ορθοδόξου Εκκλησίας από την Αγία και Ιερά Σύνοδο του πανσέπτου Οικουμενικού Πατριαρχείου, του ιερομάρτυροs Αγίου Βλασίου του έν Σκλαβαίνοις Ακαρνανίας ασκήσαντος και των συμμαρτυρησάντων αυτού, η Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας πραγματοποιεί την πρώτη έπίσημη Ιερά Πανήγυρη κατά το διήμερο 6ης καί 7ης Ιουλίου 2017 στά Σκλάβαινα Ακαρνανίας, για να τιμήσουμε όλοι μαζί την μνήμη του αγίου ενδόξου Ιερομάρτυρος Βλασίου και των συναθλησάντων αυτού Ιερομαρτύρων Θεοκλήτου αρχιμανδρίτου, Συμεών και Ιγνατίου των ιερομονάχων, και Οσιομαρτύρων Νικηφόρου, Χαρίτωνος και Παντελεήμονοs των μοναχών.

Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017
19:00 Μέγας πανηγυρικός Έσπερινόs Χοροστατούντοs του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αδριανουπόλεωs κ. Αμφιλοχίου και συγχοροστατούντων τών Σεβ/των Μητροπολιτών: Πατρών κ. Χρυσοστόμου, Λευκάδος καί Ιθάκηs κ. Θεοφίλου, Άρτηs κ. Καλλινίκου, Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσοστόμου, και του Ποιμενάρχου ημών Αιτωλίας και Ακαρνανίαs κ. Κοσμά.

Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017
07:00 «Ορθροs —Αρχιερατική Θεία Λειτουργία Προεξάρχοντοs τού Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αδριανουπόλεωs κ. Αμφιλοχίου καί συλλειτουργούντων τών Σεβ/των Μητροπολιτών καί του Ποιμενάρχου ημών.
13:00 Παράθεση επισήμου Γεύματος υπό του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου κ. Κοσμά, πρός τιμήν τών προσκεκλημένων Σεβ/των Μητροπολιτών και των έκπροσώπων των Αρχών.

TOP NEWS