Πρότυπο ευρωπαϊκό σπίτι για τα παιδιά στα Γιάννενα

  • Dogma
Ιωαννίνων

Ένα νέο σημείο αναφοράς για τα παιδιά αποκτά από αύριο, η πόλη των Ιωαννίνων με τα εγκαίνια του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιὠν του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και της Ιεράς Μητροπόλεως Ιωαννίνων στην οδό Ι. Καβάσιλα 6 .

Το Κέντρο θα φέρει το όνομα «Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Β’» θα λειτουργεί με την στήριξη της Εταιρείας Chipita Α.Ε η οποία με πρωτοβουλία του ιδρυτή και διευθύνοντος συμβούλου της κ. Σπύρου Θεοδωρόπουλου, προσέφερε τον εξοπλισμό αλλά αναλαμβάνει και την κάλυψη των δαπανών λειτουργίας. Το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών στην πόλη των Ιωαννίνων στεγάζεται σε τετραώροφο κτίριο (συνολικού εμβαδού 1.171 τ.μ.), θα φιλοξενεί 80 παιδιά 6-12 ετών καθημερινά από τις 13:00 έως τις 21:00 και είναι μια ανοιχτή αγκαλιά για όλα τα παιδιά, με έμφαση σε εκείνα που οι οικογένειες τους έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση.

,κ, ,κ,E ,κ,J ,κ,M ,κ,P ,κ,T

Η απασχόληση των παιδιών συμπεριλαμβάνει τη σχολική μελέτη (προετοιμασία και ενδυνάμωση των μαθητών), εκμάθηση μουσικής με ευχάριστα δημιουργική μέθοδο, ζωγραφική, διαγωνιστική ομάδα ρομποτικής, χορωδία, σκάκι, σύγχρονο αλλά και παραδοσιακούς χορούς, αθλητικές δραστηριότητες (μπάσκετ, βόλεϊ, Πινγκ Πονγκ,  και ποδόσφαιρο 5χ5 στην ειδικά διαμορφωμένη αυλή), απογευματινές επισκέψεις και εκδηλώσεις . Τα παιδιά  μέσω του υπερσύγχρονου δια δραστικού πίνακα θα ανοίγουν καθημερινά ένα παράθυρο στον κόσμο της γνώσης και της διασκέδασης. Επίσης τα παιδιά λαμβάνοντας την κατάλληλη «εκπαίδευση» έχουν την ευχέρεια να ετοιμάσουν τα δικά τους φαγητά, ως μικροί σεφ και να μάθουν τα πάντα για την κηπουρική. Μέσω βιωματικών δράσεων η οικογένεια ως πυρήνας θα έχει την ευκαιρία να λειτουργεί και να συμμετέχει ομαδικά (γονείς με τα παιδιά) σε δράσεις που προάγουν την μεταξύ τους επικοινωνία σε κάθε τομέα.

φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

TOP NEWS