«Σαρώνει» στο twitter ο Ιερώνυμος στην κόντρα του με τον Φίλη

  • Dogma
viral

Στην πρώτη πεντάδα των δημοφιλέστερων tweets βρίσκεται σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος. Τα περισσότερα tweets, μάλιστα, αφορούν στην σχέση και στη νέα κόντρα που ξέσπασε σήμερα με τον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη.

Με το hashtag #ιερωνύμου να βρίσκεται στα πιο δημοφιλή trends της ημέρας οι χρήστες του διαδικτύου αναφέρονται στην τηλεοπτική συνέντευξη του Αρχιεπισκόπου που θα προβληθεί σε περίπου δύο ώρες στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, καθώς και στις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη.

Ενδιαφέρον έχει, επίσης, ότι άλλα θέματα, που θα πίστευε κανείς πως απασχολούν περισσότερο κόσμο στις μέρες μας, ακολουθούν και, μάλιστα, με διαφορά.

Να θυμίσουμε ότι φέρεται πως ο Αρχιεπίσκοπος στην συνέντευξη που παραχώρησε στον Αλέξη Παπαχελά δεν κρύβει την έντονη καχυποψία που υπάρχει μεταξύ των δύο πλευρών αφού περιγράφει τον Υπουργό Παιδείας ως «προβληματικό άνθρωπο». «Άλλα λέει το πρωί, άλλα το βράδυ, είναι ασυνεπής στις σχέσεις και τα λόγια του».

Αμέσως και πολύ πριν προβληθεί η συνέντευξη ο υπουργός Παιδείας έσπευσε με δήλωση του να απαντήσει στον Αρχιεπίσκοπο: «Την 28η Οκτωβρίου άκουσα τον Αρχιεπίσκοπο στον Αη Στράτη, να λέει ότι «δεν είναι καιρός για πείσματα και πράγματα που μας έχουν πληγώσει» και ότι «τα προβλήματα πρέπει να λυθούν χωρίς πάθος». Σήμερα, μαθαίνω, ότι σε μια συνέντευξή του, που θα μεταδοθεί το βράδυ, δεν αποφεύγει τον πειρασμό…» σχολίασε ο κ. Φίλης και σημείωσε πως δεν σκοπεύει να ακολουθήσει και δηλώνει υποστηρικτής των όσων είπε ο κ. Ιερώνυμος στον Άη Στράτη. «Άλλωστε, η διαφωνία που έχει προκύψει είναι πολιτική και θεσμική και όχι προσωπική» τόνισε ο υπουργός.

Λίγο αργότερα ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της Αρχιεπισκοπής Αθηνών,κ. Χάρης Κονιδάρης απάντησε στις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας λέγοντας ότι «ο κ. Φίλης υποπίπτει για μία ακόμη φορά σε έναν ακόμη πειρασμό και πάλι για επικοινωνιακούς λόγους. Είναι τέτοιο το αντικληρικαλιστικό πείσμα του, ώστε αυτός που, κατά δήλωσή του, «δεν σκοπεύει να ακολουθήσει», σπεύδει να κάνει δήθεν συναινετικές δηλώσεις προτού καν ακούσει τι λέει ο Αρχιεπίσκοπος».

Το απόγευμα και ενώ ο Αρχιεπίσκοπος βρισκόταν στα εγκαίνια των νέων κτηριακών εγκαταστάσεων της Μητροπόλεως Ιλίου και του Πολυϊατρείου του Δήμου, του ζητήθηκε από τους δημοσιογράφους να σχολιάσει τις δηλώσεις του υπουργού, αλλά ο ίδιος αρνήθηκε με ευγένεια λέγοντας πως «σήμερα ήρθαμε εδώ για χαρές».

TOP NEWS