Το Σάββατο 19 Νοεμβρίου η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Άρτης

  • Dogma
Άρτης

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, του Τοποτηρητη Μητροπολίτη πρώην Άρτης κ. Ιγνατίου, Αρχιερέων της Εκκλησίας της Ελλάδος, τοπικών Αρχόντων, εκπροσώπων των Σωμάτων Ασφαλείας, τοπικών Συλλόγων και Φορέων της περιοχής θα πραγματοποιηθεί η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Άρτης το Σάββατο 19 Νοεμβρίου.

Το Σάββατο 19 Νοεμβρίου στις 11:30 θα πραγματοποιηθεί η επίσημη υποδοχή του νέου Μητροπολίτου υπό του Δημάρχου Αρταίων κ. Χρήστου Τσιρογιάννη στην πλατεία Σκουφά (έναντι του ιστορικού Βυζαντινού Ιερού Ναού της Παρηγορητίσσης). Προσφώνηση από τον κ. Δήμαρχο και αντιφώνηση του νέου Μητροπολίτου. Στη συνέχεια θα σχηματιστεί πομπή προς τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου, όπου θα λάβει χώρα το κύριο μέρος της τελετής Ενθρονίσεως.

Την Κυριακή 20 Νοεμβρίου στις 7:00 π.μ. ο νέος Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος θα προεξάρχει της Ακολουθίας του Όρθρου και του πολυαρχιερατικού συλλείτουργου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου Άρτης. Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας, θα δεχθεί τα σεβάσματα του Κλήρου των Αρχόντων και του ευσεβούς λαού, στο χώρο του Πνευματικού Κέντρου του Αγίου Δημητρίου.

φωτογραφία: Χρήστος Μπόνης

TOP NEWS