Σε πρόγραμμα λειτουργικής ζωής μπαίνει απο σήμερα η Ι.Μ Ιωαννίνων

  • Dogma

Την πρώτη Θεία Λειτουργία μετά την ενθρόνισή του τέλεσε σήμερα ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αθανασίου.

Γιώργος Φερδής

Την πρώτη Θεία Λειτουργία μετά την ενθρόνισή του τέλεσε σήμερα ο μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος στον Ιερό μητροπολιτικό ναό του Αγίου Αθανασίου.

Οι πιστοί υποδέχτηκαν με χαρά τον νέο τους ποιμενάρχη, ο οποίος σε ανακοίνωσή του, στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, παρουσίασε πρόγραμμα καθημερινής τέλεσης Λειτουργιών σε διάφορους ναούς στο κέντρο των Ιωαννίνων, συμπεριλαμβανομένης και της Κυριακάτικης υπαίθριας Θείας Λειτουργίας στο νησάκι της λίμνης των Ιωαννίνων.

Με τον νέο Ιεράρχη των Νέων Χωρών, συλλειτούργησαν οι Μητροπολίτες Ναυπάκτου Ιερόθεος και Δημητριάδος Ιγνάτιος καθώς και ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Αρχιμανδρίτης Συμεών Βολιώτης και πολλοί ιερείς από την Μητρόπολη του.

Ο Ιωαννίνων Μάξιμος, δέχτηκε πολλές ευχαριστίες για την κίνηση του αυτή, να λειτουργεί δηλαδή σε ναούς που τόσο καιρό ήταν κλειστεί ή δεν υπήρχε παρουσία Μητροπολίτη λόγο προβλημάτων υγείας.

Με αυτό τον τρόπο, η Μητρόπολη Ιωαννίνων αλλάζει κυριολεκτικά σελίδα στην οποία θα ανθίσει κάθε λειτουργική και πνευματική ζωή των πιστών.

Αμέσως μετά ο κ. Μάξιμος, δέχτηκε ευχές κλήρου και λαού στο Επισκοπείο δίπλα από την Εκκλησία.

TOP NEWS