Σειρά ομιλιών στην μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος

  • Dogma

Ξεκίνησαν χθες το απόγευμα οι εσπερινές ομιλίες που πραγματοποιούνται στην μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος από τον οικείο μητροπολίτη κ. Τιμόθεο.

Ξεκίνησαν χθες το απόγευμα οι εσπερινές ομιλίες που πραγματοποιούνται στην μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος από τον οικείο μητροπολίτη κ. Τιμόθεο.

Οι ομιλίες γίνονται κάθε Κυριακή απόγευμα στο ναό αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην Καρδίτσα και κάθε Πέμπτη απόγευμα στο ναό αγίας Παρασκευής στα Φάρσαλα. Ο πρώτος κύκλος ομιλιών έχει τίτλο «Ερμηνεία στο κατά Ματθαίον άγιον Ευαγγέλιον».

Την ομιλία του κ. Τιμόθεου, εκτός από τους ιερείς και τους κατοίκους της περιοχής, παρακολούθησε και ο επίσκοπος Ρεντίνης κ Σεραφείμ.

Ο μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος ανέφερε στην ομιλία του ότι «Ίσως να έχουν ασχοληθεί σε παρελθόντα έτη και άλλοι ομιλητές με το θέμα, όμως ποτέ δεν παύει η Καινή Διαθήκη και η Αγία Γραφή να είναι το κέντρο της ζωής μας, το κέντρο της πνευματικής μας υποστάσεως, το κέντρο της Εκκλησίας μας. Στην Αγία Γραφή, όπως γνωρίζουμε, είναι καταγεγραμμένος ο αποκεκαλυμμένος Λόγος του Θεού. Η Αγία Γραφή είναι η ιστορική τεκμηρίωση σειράς γεγονότων, που αφηγούνται την ιστορία της σωτηρίας όπως πραγματοποιήθηκε από τον ενανθρωπίσαντα Κύριό μας Ιησού Χριστό».

Στη συνέχεια, ο κ. Τιμόθεος αναφέρθηκε εκτενέστερα στο κατά Ματθαίον Ευαγγέλιον, στις επιστημονικές μελέτες, στις διδασκαλίες και τις ερμηνείες των πατέρων της εκκλησίας.

Τέλος, δεν παρέλειψε να τονίσει πως «Όλοι μας καθημερινά, εκτός από την προσευχή την οποία πρέπει να κάνουμε, να αφιερώνουμε λίγο χρόνο στη μελέτη της Αγίας Γραφής και κυρίως της Καινή Διαθήκης, διότι εκεί υπάρχει ακένωτη και ανεξάντλητη η παρουσία του Θεού εις την ζωή του χριστιανού».

ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΘΕΣΣΑΛΙΩΤΙΔΟΣ

ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΘΕΣΣΑΛΙΩΤΙΔΟΣ

TOP NEWS