Σεμινάριο Κατηχητών στη Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος

  • Dogma

Μεγάλη ήταν η προσέλευση των κατηχητών, κληρικών και λαϊκών της Μητροπόλεως Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων στο δεύτερο σεμινάριο Κατηχητών που πραγματοποιήθηκε στο πνευματικό κέντρο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην Καρδίτσα

Μεγάλη ήταν η προσέλευση των κατηχητών, κληρικών και λαϊκών της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων στο δεύτερο σεμινάριο Κατηχητών που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015 στο πνευματικό κέντρο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην Καρδίτσα. Προηγήθηκε η Ακολουθία του εσπερινού στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό. Ομιλητής στο δεύτερο σεμινάριο ήταν ο Αιδεσιμολογιώτατος πρωτοπρεσβύτερος π. Αντώνιος Καλιγέρης, διευθυντής του Γραφείου Γάμου και Οικογενείας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών με θέμα: «Εισαγωγή στη διδασκαλία των μυστηρίων της Εκκλησίας».

Στην ομιλία του μεταξύ άλλων ο π. Αντώνιος Καλλιγέρης ανέφερε: «Η Εκκλησία είναι κοινωνία προσώπων και όχι θεσμός. Δεν μπορεί να υπάρξει η έννοια της Κατήχησης χωρίς να συνδέεται με την ζωή της Εκκλησίας. Να είμαστε εμείς Χριστοφόροι και η χαρά που νιώθουμε στην Εκκλησία να την μεταδίδουμε και στα παιδιά, γιατί ο στόχος της κατήχησης είναι τα παιδιά να γίνουν Χριστοφόροι μετέχοντας στο μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας». Και αναφέροντας στα μυστήρια της Εκκλησίας μας, τόνισε πως τα μυστήρια είναι συνάντηση της ελευθερίας του ανθρώπου με την αγάπη του Θεού και μας αποκαλύπτουν την Βασιλεία των Ουρανών.

Μετά την ομιλία ακολούθησε μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση και στο τέλος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, ευχαρίστησε τον π. Αντώνιο Καλλιγέρη για την τιμή που μας έκανε να είναι ομιλητής στο δεύτερο σεμινάριο των κατηχητών της Ιεράς Μητροπόλεώς μας αλλά και για την πολύ ωραία και ενδιαφέρουσα ομιλία του. Ευχαρίστησε επίσης και τους κατηχητές για την παρουσία τους, τονίζοντας για άλλη μια φορά πόσο ωφέλιμη είναι η παρακολούθηση των σεμιναρίων για το κατηχητικό τους έργο.

Το επόμενο και 3ο σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου με θέμα: Η προσωπικότητα του Κατηχητού. Ομιλητής θα είναι ο π. Κυριακός Τσολάκης Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων. Ο υπεύθυνος του Γραφείου Νεότητας π. Παναγιώτης Καλλιώρας έδωσε σε όλους την πρόσκληση της Χριστουγεννιάτικης εορτής των κατηχητικών της Ιεράς Μητροπόλεως μας η οποία θα γίνει την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015 στις 5.00 μ.μ στο Δημοτικό κινηματοθέατρο Καρδίτσας.

Κείμενο Φωτογραφίες Βασιλική Γιαννουσά

TOP NEWS