Στενή συνεργασία Εκκλησίας – Κυβέρνησης για το προσφυγικό με συντονιστή τον Τέρενς Κουίκ

  • Dogma
προσφυγικό

Συντονισμένες κοινές προσπάθειες για το προσφυγικό θα κάνουν στο εξής Εκκλησία και Κυβέρνηση, με στόχο την αντιμετώπιση του φλέγοντος αυτού ζητήματος.

Η σαφής εντολή του πρωθυπουργού  είναι να προωθηθεί άμεσα η όσο το δυνατόν στενότερη συνεργασία κυβέρνησης με την Εκκλησία για το προσφυγικό.

Η Εκκλησία, άλλωστε, στέκεται πάντα ουσιαστικός αρρωγός και παραστάτης με το σύνολο των κοινωνικών της δομών σε κάθε ανάγκη του κοινωνικού ιστού, όπως γίνεται και στο πλαίσιο του κρίσιμου προσφυγκού ζητήματος που ταλανίζει τη χώρα μας, με την ολοένα και αυξανόμενη ροή προσφύγων.

Στο πλαίσιο της στενής συνεργασίας για την αντιμετώπιση του προσφυγικού ορίστηκε ο Υπουργός παρά το πρωθυπουργώ, Τέρενς Κουίκ, συντονιστής των δράσεων της Εκκλησία της Ελλάδος με τα αρμόδια Υπουργεία, για το προσφυγικό – μεταναστευτικό, σύμφωνα και με σχετική ανακοίνωση Τύπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

προσφυγικό

Η Εκκλησία της Ελλάδος μέσω της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και της ΜΚΟ της «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» συνεργάζεται με την Πολιτεία στη διαχείριση του προσφυγικού-μεταναστευτικού ζητήματος, με δεκάδες χιλιάδες μερίδες φαγητού, τυποποιημένα τρόφιμα, ρουχισμό, φάρμακα κ.λπ., σε συνεργασία με τις Μητροπόλεις των νησιών Λέσβου, Σάμου, Χίου, Λέρου, Κω που δέχονται τις μεγαλύτερες προσφυγικές ροές και όπου ολοκληρώνεται η εγκατάσταση των κέντρων ταυτοποίησης.

Αξίζει να σημειωθεί οτι ο Τέρενς Κουίκ σε καθε συνάντηση με την διοικούσα εκκλησία δείχνει τον απαραίτητο σεβασμό προς το θεσμό και το πρόσωπο του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.Ιερωνύμου, ενώ και ο Μακαριώτατος  δείχνει να εκτιμά και να σέβεται την πορεία και την προσωπικότητα του Τέρενς Κουίκ.

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

TOP NEWS