Στη Λέσβο ο Ποντίφικας- Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό

  • Dogma
λέσβο

Με την ελληνική σημαία κι εκείνη του Βατικανού, το αεροσκάφος που μετέφερε τον Ποντίφικα προσγειώθηκε στη Λέσβο.

Στη Λέσβο έφθασε ο Προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας Πάπας Φραγκίσκος, όπου τον υποδέχτηκαν ο Πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

λέσβο πρωθυπουργός 12993604_10208200806753932_3530001027777247675_n

Κι αν η υποδοχή του Ποντίφικα από τον Αλέξη Τσίπρα ήταν θερμή, αυτές του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου ήταν… θερμότερες.

λέσβο λέσβο λέσβο

Αρχικά ο Οικουμενικός Πατριάρχης προσέγγισε τον Πάπα και τον ασπάστηκε, ενώ δευτερόλεπτα αργότερα το ίδιο έκανε και ο Αρχιεπίσκοπος.

«Η επίσκεψή σας εδώ είναι μια σημαντική ευκαιρία να αναδείξουμε την ανάγκη να σταματήσει ο πόλεμος και η ανάγκη εξεύρεσης μιας νόμιμης οδού για αυτυούς τους ανθρώπους. Είναι ακόμη μια ευκαιρία να αναδείξουμε πως ο λαός μας, τόσο οι κάτοικοι των νησιών όσο και οι υπόλοιποι, παρά τα σκληρά μέτρα των τελευταίων ετών, επέδειξαν μεγάλη αλληλεγγύη. Είμαι περήφανος γι’ αυτό την ώρα που κάποιοι εταίροι μας ύψωναν φράχτες για να εμποδίσουν αυτούς τους ανθρώπους. Γι’ αυτό θεωρώ ότι αυτή η επίσκεψή σας είναι ιστορική και θέλω να σας ευχαριστήσω», είπε ο πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας.

Παρακολουθείστε το βίντεο από τη στιγμή της άφιξης του Πάπα Φραγκίσκου:

Παρακολουθείστε ακολούθως το βίντεο από τη συνάντηση του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα με τον Πάπα Φραγκίσκο:

 

 

TOP NEWS