Στη Λέσβο ο Πρωθυπουργός- Συνάντηση με Βαρθολομαίο και Αρχιεπίσκοπο

  • Dogma
πρωθυπουργός

Στο νησί της Λέσβου έφθασε πριν από λίγη ώρα ο Πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας, ενώ αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο και τον Αρχιεπίσκοπο.

Mάλιστα, τη στιγμή ακριβώς που ο Πρωθυπουργός έφθανε  στη Λέσβο, «ανέβαινε» και το πρώτο σχετικό tweet στον πρωθυπουργικό λογαριασμό.

πρωθυπουργός

Με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο, συναντάται αυτή την ώρα στον αερολιμένα Μυτιλήνης, ο πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας.

πρωθυπουργός

Στις 10:15 ο Πρωθυπουργός κ. Τσίπρας μαζί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο αναμένεται να υποδεχθούν τον Πάπα Φραγκίσκο και τη συνοδεία του.

Όλοι μαζί, και μάλιστα με αυτοκίνητο στο οποίο θα συνεπιβαίνουν, θα κινηθούν στο hot spot της Μόριας. Εκεί θα συναντηθούν, θα συζητήσουν και θα συμφάγουν με πρόσφυγες και μετανάστες. Αμέσως μετά θα συνυπογράψουν κοινή διακήρυξη προς την παγκόσμια κοινότητα για την προσφυγική κρίση.

Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης στη Μόρια θα μετακινηθούν προς το λιμάνι της Μυτιλήνης.

Στον «περίκλειστο» λεγόμενο χώρο του επιβατηγού λιμανιού, εκεί όπου τον τελευταίο χρόνο αποβιβάσθηκαν, αλλά και πέρασαν τις πρώτες μέρες τους στην Ευρώπη εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες, οι Ιεράρχες θα πετάξουν στη θάλασσα στεφάνια στη μνήμη όσων χιλιάδων ανθρώπων μεγάλων και μικρών, χάθηκαν στην προσπάθεια ενώ θα πραγματοποιήσουν και χωριστές ο καθένας προσευχές στη μνήμη τους.

Στον ίδιο χώρο, και σύμφωνα με ανακοίνωση της Καθολικής Επισκοπής Χίου (Λέσβου – Σάμου) ο Πάπας θα συναντηθεί με την Κοινότητα των Καθολικών της Λέσβου αλλά και με άλλους καθολικούς που βρίσκονται στο νησί.

Θα ακολουθήσει η αναχώρηση όλων για το αεροδρόμιο της Μυτιλήνης, όπου ο Πάπας θα πραγματοποιήσει δεκάλεπτες συναντήσεις με τους Ορθοδόξους Ιεράρχες και τον πρωθυπουργό Α. Τσίπρα και περίπου στις 3 το μεσημέρι αναμένεται όλοι να αναχωρήσουν από τη Λέσβο.

TOP NEWS