Στη Νίκαια η εικόνα της Παναγίας Σουμελά

  • Dogma
Νίκαια

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης έγινε το απόγευμα της Παρασκευής η υποδοχή του αντιγράφου της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας Σουμελά στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Νίκαιας.

Λίγο μετά τις 17:00, η εικόνα έφτασε στον ναό συνοδεία κληρικών και πιστών. Μέλη της Ένωσης Ποντίων Νίκαιας-Κορυδαλλού καθώς και του Συλλόγου Ποντίων Αμαρουσίου «Νίκος Καπετανίδης» πλαισίωσαν τη θρησκευτική πομπή κρατώντας ψηλά τα λάβαρα των συλλόγων. Δεκάδες πιστοί παραβρέθηκαν στην υποδοχή της εικόνας η οποία μέσω πομπής στην οδό Νέστωρος κατέληξε στον Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων στη Νίκαια όπου παραμένει για προσκύνημα. Να τονίσουμε ότι το 2014 το «Ίδρυμα Παναγία Σουμελά» δώρισε πιστό αντίγραφο της εικόνας της Παναγίας Σουμελά στην Ένωση Ποντίων Νίκαιας-Κορυδαλλού, το οποίο φυλάσσεται στη μητρόπολη Νίκαιας.

6b2357cee59f94d1c2037c42639621bc_XL

Από εκεί, χθες με αυτοκίνητο της μητρόπολης μεταφέρθηκε μέχρι ένα σημείο κοντά στους Αγίους Αποστόλους, όπου έγινε με λαμπρότητα η υποδοχή της εικόνας από ιερωμένους και πιστούς, στο πλαίσιο της 4ης επετειακής εκδήλωσης που διοργανώνει η Ένωση Ποντίων Νίκαιας-Κορυδαλλού το διήμερο 10 και 11 Ιουνίου.

TOP NEWS