Στη Βουλή τα μέλη του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων

  • Dogma
βουλή

Με την παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δωδώνης κ. Χρυσοστόμου, ως Προέδρου του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, και Εκπροσώπου Αυτής συνεδρίασε, στην Αίθουσα «Προέδρου Γιάννη Νικ. Αλευρά» του Μεγάρου της Βουλής, η Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Περιφερειών, υπό την προεδρία του Προέδρου αυτής, κ. Δημητρίου Γάκη, για πρώτη φορά, με θέμα Ημερήσιας Διατάξεως την «Ενημέρωση για τις δυνατότητες και τις προοπτικές ανάπτυξης του λεγομένου Θρησκευτικού Τουρισμού στις Ελληνικές Περιφέρειες».

Στην πρώτη αυτή συνεδρίαση συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης του Υπουργείου Τουρισμού, κ. Γεώργιος Τζιάλλα, ο Πρόεδρος της Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος Μητροπολίτης Δωδώνης, κ.Χρυσόστομος, συνοδευόμενος υπό του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμ κ. Σπυρίδωνος Κατραμάδου Γραμματέα του Συνοδικού Γραφείου, ο Πρόεδρος της Συνοδικής Επιτροπής Προσκυνηματικού Τουρισμού της Εκκλησίας της Κρήτης Σεβασμιώτατος Μητροπολίτη Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος συνοδευόμενος από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμ. κ. Τίτο Ταμπακάκη Γραμματέα του Συνοδικού Γραφείου, της Εκκλησίας της Κρήτης και ο Συντονιστής των Μητροπόλεων της Δωδεκανήσου για θέματα Θρησκευτικού Τουρισμού Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρόδου, κ. Κύριλλος.

Από πλευράς Βουλής των Ελλήνων συμμετείχαν είκοσι βουλευτές όλων των κομμάτων οι οποίοι άκουσαν από τους Εκπροσώπους της Εκκλησίας για το έργο των Συνοδικών Επιτροπών, για τις δυνατότητες και τις προοπτικές του Προσκυνηματικού Τουρισμού. ως μοχλού ενίσχυσης της οικονομίας και ανάπτυξης της χώρας, που βοηθάει ουσιαστικά και με συνέπεια, την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου σε 12μηνη βάση.

IMG_8929-1

Τονίστηκε το τεράστιο πολιτισμικό και θρησκευτικό δυναμικό της χώρας μας, με παγκόσμια ακτινοβολία που δεν αφορά μόνο στα μνημεία, στα προσκυνήματα, στις ιστορικές και λαογραφικές παραδόσεις και στα πανηγύρια που σχετίζονται με αυτά. Αυτά είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με πανανθρώπινες αξίες, όπως, της ειρήνης, της δικαιοσύνης, της αλληλεγγύης και της προσφοράς, που κάνουν τους ιερούς αυτούς χώρους μοναδικούς, που προσελκύουν τους ταξιδιώτες τόσο σαν τουριστικούς προορισμούς, όσο και σαν ένα τρόπο ζωής και έκφρασης.

Οι Σεβασμιώτατοι Εκπρόσωποι απάντησαν και σε ερωτήματα που έθεσαν οι κ. Βουλευτές.

TOP NEWS