Στην Κρήτη σήμερα ο Οικουμενικός Πατριάρχης για την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο

  • Dogma
ο οικουμενικός πατριάρχης

Σε πείσμα πολλών κανονικά θα διεξαχθεί η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος στην Κρήτη, η οποία ξεκινά την Παρασκευή. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης αναμένεται να φτάσει στην πόλη των Χανίων σήμερα στη 1 το μεσημέρι.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης φτάνει σήμερα στο νησί για την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο, την πρώτη εδώ και περίπου 1000 χρόνια, ενώ οι αντιπροσωπείες των Αυτοκέφαλων Εκκλησιών αναμένονται αύριο Πέμπτη.

Σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα την Παρασκευή ξεκινούν οι εργασίες της Συνόδου, ενώ από σήμερα δρακόντεια είναι τα μέτρα ασφαλείας που έχουν ληφθεί στην πόλη των Χανίων.

Το Σάββατο το πρωί θα τελεσθεί στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κισάμου Κρήτης, Θεία Λειτουργία υπό του Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρου Β’ και μνημόσυνο υπέρ της αναπαύσεως των ψυχών όλων όσοι αγωνίσθηκαν για την Ορθόδοξη πίστη.

Το απόγευμα του Σαββάτου θα γίνει δοξολογία στην Καθεδρικό Ναό του Αγίου Τίτου. Η προσφώνηση θα γίνει από τον αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ειρηναίο και στον Εσπερινό θα χοροστατήσει ο Οικουμενικός Πατριάρχης συγχοροστατούντων των Προκαθημένων των Ορθοδόξων Εκκλησιών.

TOP NEWS