Στην πανηγυρίζουσα Ι. Μ. Δαδιάς ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου

  • Dogma
Διδυμοτείχου

Με τη συμμετοχή πλήθους πιστών από τον Κεντρικό και Βόρειο Έβρο πανηγύρισε και φέτος το Μοναστήρι της Δαδιάς, επί τη εορτή του Γενεθλίου της Θεοτόκου.

Μικροί και μεγάλοι, ανώνυμοι και επώνυμοι με ευλάβεια και κατάνυξη οδήγησαν τα βήματά τους στην θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Δαδιάς για να της εμπιστευθούν τον καημό και τον πόνο τους, την αγωνία και τα βάσανά τους και για να αντλήσουν από Αυτήν, την Μητέρα του Κυρίου, ελπίδα, δύναμη και παρηγοριά. Των λατρευτικών συνάξεων, του Πανηγυρικού Εσπερινού και της Θείας Λειτουργίας, προέστη ο επιχώριος Αρχιερεύς, Σεβ. Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός. Παρέστησαν ο Δήμαρχος Σουφλίου Ευ. Πουλιλιός, ο Διοικητής της 50ης Ταξιαρχίας Άγγελος Ιλαρίδης και ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Σουφλίου.

img_6049 img_6063 img_6114 img_6191 img_6314

Κατά τον Πανηγυρικό Εσπερινό κηρύττων τον Θείο λόγο ο Σεβασμιώτατος Διδυμοτείχου μίλησε για το ιερό πρόσωπο της Θεοτόκου ανεφερόμενος στον υμνολογικό χαρακτηρισμό ότι Αυτή είναι «ἱερόν ἀνάθημα» των Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης και με αφορμή αυτό ανέπτυξε στους πιστούς πως, τι, και τίνι τρόπῳ οι χριστιανοί αφιερώνουν, τάζουν και υπόσχονται στο Θεό. Προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος προεχείρησε σε Πνευματικό τον εκ Κούβας αδελφό της Μονής Αρχιμ. Ιερώνυμο Espinosa. Στη συνέχεια λιτανεύθηκε η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας μέχρι το Αγίασμα, όπου εγένετο ο Αγιασμός των υδάτων. Προ της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την ευαρέσκειά του προς τον Καθηγούμενο της Μονής Αρχιμανδρίτη Ελπιδοφόρο και τους εγκαταβιούντας στη Μονή πατέρες και προσέθεσε ότι οι ακρίτες ιδιαίτερα βιώνουν την προστασία της Σκέπης της Θεοτόκου στην εσχατιά αυτή της Πατρίδας μας. Η λιτάνευση της ιεράς εικόνος έκλεισε με τον Εθνικό Ύμνο.

img_6323 img_6351 img_6366 img_6378

TOP NEWS