Στην Βουλή το θέμα των αδικιών εις βαρος των αποφοίτων της Α.Ε.Σ Θεσσαλονίκης

  • Dogma

Για πολυετή αποστέρηση των επαγγελματικών δικαιωμάτων, των αποφοίτων της ανωτέρας εκκλησιαστικής σχολής Θεσσαλονίκης κάνει λόγο η βουλευτης Σταυρούλα Ξουλίδου. 

Dogma Newsdesk

Για πολυετή αποστέρηση των επαγγελματικών δικαιωμάτων, των αποφοίτων της ανωτέρας εκκλησιαστικής σχολής Θεσσαλονίκης κάνει λόγο η βουλευτης Σταυρούλα Ξουλίδου.

Σε ερώτηση που κατέθεσε προς τον υπουργό Παιδείας, η βουλευτής ζητά να μάθει τι προτίθεται να κάνει το υπουργείο ώστε να αποκατασταθούν οι αδικείες.

Ολόκληρο το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Προς: τον κ. Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων
Θέμα: Απόφοιτοι Ανωτέρας Εκκλησιαστικής Σχολής Θεσσαλονίκης δύο ταχυτήτων
Κύριε Υπουργέ,

επανέρχομαι στο θέμα της ανισότητας που αντιμετωπίζουν οι απόφοιτοι της Ανωτέρας Εκκλησιαστικής Σχολής Θεσσαλονίκης, καθώς η με αρ. πρωτ.123432/ΙΗ/1-8-2014 απάντησή σας στην ερώτηση που κατέθεσα με αρ. πρωτ.625/1-7-14 για το θέμα αυτό, αφήνει αναπάντητα ερωτηματικά.

Σύμφωνα με τα όσα που καταγγέλλει ο Σύλλογος Αδιόριστων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΕ 70- Δασκάλων) Πτυχιούχων Ανωτέρας Εκκλησιαστικής Σχολής Θεσσαλονίκης, ορισμένος αριθμός πτυχιούχων της ίδιας Σχολής που αποφοίτησαν μετά το 1991 –οπότε και τους στερείται το δικαίωμα να εργαστούν στη δημόσια και ιδιωτική εκπαίδευση ως εκπαιδευτικοί- συνεχίζουν να εργάζονται και να εξελίσσονται, ως δάσκαλοι (ΠΕ 70), στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, τη στιγμή που οι λοιποί πτυχιούχοι της ίδιας Σχολής στερούνται αυτού του δικαιώματος.

Ενδεικτικά αναφέρω ότι σύμφωνα με την Απόφαση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Α/θμιας Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, του Υπουργείου Παιδείας, Αρ. Πρωτ. 20639/2-8-2011 ΑΔΑ 45Π59-ΨΒΑ έχουν διοριστεί και υπηρετούν κανονικά στην Α΄ βάθμια εκπαίδευση ως ΠΕ70 με το πτυχίο της Ανωτ. Εκκλησιαστικής Σχολής Θεσσαλονίκης 2 απόφοιτοι της Σχολής. Όπως αναφέρεται στην προαναφερθείσα απόφαση, ο διορισμός του ενός έγινε την 1-9-2009 και του άλλου την 1-9-2003. Ωστόσο, αυτές δεν είναι οι μοναδικές περιπτώσεις.

Επειδή η ταλαιπωρία που υπέστησαν οι απόφοιτοι της ΑΕΣΘ από την αποστέρηση των επαγγελματικών τους δικαιωμάτων είναι πολυετής.
Επειδή διαπιστώνεται ότι η εφαρμογή του νόμου γίνεται επιλεκτικά με αδιαφανή κριτήρια.
Επειδή προκύπτει ότι κάποιοι πτυχιούχοι της ΑΕΣΘ εργάζονται και εξελίσσονται επαγγελματικά καταλαμβάνοντας μάλιστα και διευθυντικές θέσεις ενώ οι λοιποί απόφοιτοι της ίδιας Σχολής με το ίδιο πτυχίο αποκλείονται από την αγορά εργασίας από τον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα.
Ερωτάσθε, κύριε Υπουργέ:
1. Προτίθεσθε να προβείτε άμεσα στην αποκατάσταση της υφιστάμενης αδικίας και να αναγνωρίσετε το δικαίωμα στους Αδιόριστους Εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΕ 70- Δασκάλων) Πτυχιούχους Ανωτέρας Εκκλησιαστικής Σχολής Θεσσαλονίκης να εργαστούν στην εκπαίδευση ως ΠΕ70, κατ’ αντιστοιχία με τους πτυχιούχους της ίδιας σχολής που ήδη εργάζονται;

Η ερωτώσα Βουλευτής

Σταυρούλα Ξουλίδου

TOP NEWS