«Στήριγμα του λαού μας στις δυσκολίες είναι η πίστη στο Θεό»

  • Dogma

Στην Ιερά Μονή Αναλήψεως του Κυρίου στα Σκούρτα Βοιωτίας για τον Μεγάλο Εσπερινό της Δεσποτικής εορτής της Αναλήψεως του Κυρίου βρέθηκε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτη Συμεών Βολιώτη.

Ο Μακαριώτατος έτυχε θερμής υποδοχής από τον γέροντα της Μονής, Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Τανάγρας κ. Πολύκαρπο, την Καθηγουμένη της Μονής γερόντισσα Ευπραξία και την αδελφότητα της Μονής.
Τον θείο λόγο κήρυξε ο Β’ Γραμματεύς της Ιεράς Συνόδου, Αρχιμανδρίτης Γεώργιος Ρέμπελος, ο οποίος αναφέρθηκε στα υψηλά νοήματα της εορτής της Αναλήψεως, τα οποία αποτελούν πρόκληση για την «ψυχρή λογική», όπως τόνισε, και πραγματική δυνατότητα, για να ξεπεραστούν τα προβλήματα του ανθρώπου.
Απευθυνόμενος ο Αρχιεπίσκοπος στο πολυπληθές εκκλησίασμα, με εμφανή συγκίνηση, μεταξύ των άλλων τόνισε ότι «στήριγμα του λαού μας στις δυσκολίες είναι η πίστη στο Θεό» και ότι «δεν πρέπει να μας πιάσει πανικός». Οι θεωρίες του «υπερανθρώπου», ανέφερε ο Μακαριώτατος, «οδήγησαν στην σημερινή κατάσταση αδιεξόδου την ανθρωπότητα, όμως υπάρχει διέξοδος και αυτή βρίσκεται στην σχέση του ανθρώπου με τον Θεό».

TOP NEWS