Στo φυλάκιο του Οχυρού της Νυμφαίας ο Μητροπολίτης Μαρωνείας

  • Dogma
μητροπολίτης μαρωνείας

Κοντά στα στρατευμένα νιάτα της πατρίδας μας βρέθηκε ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων.

Στο ιστορικό ϕυλάκιο του Οχυρού της Νυμϕαίας βρέθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 7 Απριλίου 2016,  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων, τέλεσε την ακολουθία της Δ΄ Στάσεως των Χαιρετισμών προς την Υπεραγίαν Θεοτόκον.

Κατ’ αυτήν παρέστη ο Ανώτατος Διοικητής Φρουράς Κομοτηνής, Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί, Οπλίτες και Στρατιώται.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων μίλησε περί του Θεανδρικού προσώπου της Κυρίας Θεοτόκου και της παρουσίας της ως Υπερμάχου Στρατηγού και προστάτιδος πάντων των προασπιζομένων τα όρια της Πατρίδος γης, συνεχάρη δε πάντας διά την πιστότητα στις αξίες και προέτρεψε να συνεχίσουν με το ίδιο ηθικό ως διάδοχοι αξίων προγόνων.

Ακολούθως παρετέθη προς τιμήν των υψηλών επισκεπτών μικρά δεξίωσις, ενώ να σημειωθή ότι την προσεχή Κυριακή στον ίδιο τόπο θα εορτασθή η 75η επέτειος της Μάχης των Οχυρών.

Το Οχυρό Νυμφαίας

Το Οχυρό Νυμφαίας είναι ένα στρατιωτικό μουσείο το οποίο βρίσκεται 17 χιλιόμετρα βορείως της Κομοτηνής κοντά στα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα. Το οχυρό κατασκευάστηκε το 1936-1940 και αποτελεί ένα από τα έργα οχύρωσης του Ιωάννη Μεταξά. Το οχυρό της Νυμφαίας είναι διάσημο σήμερα για την μάχη όπου έγινε στις 6-9 Απριλίου 1941 όταν ο Γερμανικός στρατός επιτέθηκε και τελικά κατέκτησε το οχυρό.Από το 2000 το Οχυρό Νυμφαίας λειτουργεί ως στρατιωτικό μουσείο

 

TOP NEWS