Στο σπήλαιο του Αγίου Τιμοθέου ιερούργησε ο Σύρου Δωρόθεος Β’

  • Dogma
δωρόθεος

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Τιμοθέου, Επισκόπου Ευρίπου, πλησίον του σπηλαίου, όπου ασκήτευσε και εκοιμήθη οσιακώς το 1590 ο Άγιος Τιμόθεος, στην Κέα, ιερούργησε το πρωί  της Πέμπτης 13 Ιουλίου 2107 ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β΄ιερούρηγσε με τη συμμετοχή των Εφημερίων της νήσου και την παρουσία του Δημάρχου Κέας, Δημοτικών Συμβούλων και πλήθους προσκυνητών, Κείων και παραθεριστών.

Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄, αφού ευχαρίστησε τους προσελθόντες προσκυνητές για την παρουσία τους, αναφέρθηκε στη μεγαθυμία και μακροθυμία του τιμωμένου Αγίου Τιμοθέου. Επισκόπου Ευρίπου, προς όλους και ιδιαίτερα προς εκείνους, οι οποίοι τον έβλαψαν και πολλαπλώς εζημίωσαν, αφήνοντας σε όλους μας την πολύτιμη παρακαταθήκη, ότι πρέπει πάντοτε στη ζωή μας να εφαρμόζουμε το του Παύλου «νίκα το κακόν εν τω καλώ!» και ευχήθηκε ο Άγιος να πρεσβεύει για όλους.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, εγένετο λιτάνευση της ιεράς Εικόνος και του Αποτμήματος εκ των ιερών Λειψάνων του Αγίου, δωρηθέντος από την Ιερά Μονή Πεντέλης στην Κέα, και ανεπέμφθη δέηση στο σπήλαιο του Αγίου, στο οποίο, κατά θαυμαστό τρόπο και παράδοξο λόγο, πηγή αναβλύζει αγίασμα μόνο το καλοκαίρι, ενώ το χειμώνα παραμένει αδρανής!

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ αναχωρεί το μεσημέρι από την Κέα και θα μεταβεί, μέσω Θεσσαλονίκης, στον Πολύγυρο Χαλκιδικής, προκειμένου να ευχηθεί στον άγοντα τα ονοματήριά του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κασσανδρείας κ. Νικόδημο.

IMG_8483 IMG_8480 IMG_8467 IMG_8458 IMG_8453 IMG_8445 IMG_8443 IMG_8403 IMG_8383 IMG_8367 IMG_8360 IMG_8358 IMG_8356

 

TOP NEWS