Συμπληρώθηκαν 74 χρόνια από το ολοκαύτωμα της Κλεισούρας

  • Dogma
κλεισούρας

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Κλεισούρας λειτούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ, την Κυριακή των Μυροφόρων, τιμώντας τους σφαγιασθέντες Κλεισουριείς από τα γερμανικά στρατεύματα.

Παρόν στη Θεία Λειτουργία και στο Ιερό Μνημόσυνο ήταν οι τοπικοί Βουλευτές του Νομού Καστοριάς, ο Διοικητής της ΜΕΡΥΠ Θεσσαλονίκης Υποστράτηγος Γρηγόριος Γρηγοριάδης,
ο Ταξίαρχος της 9ης ΤΑΞ ΠΖ, ο Αντισυνταγματάρχης του 15ου Σ/Π, ο Αντιπεριφερειάρχης και ο Δήμαρχος Καστοριάς, ο Διευθυντής της Αστυνομίας Καστοριάς, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι Καστοριάς, τοπικοί φορείς, σύλλογοι και πλήθος πιστών Κλεισουριέων.

Παρόν, επίσης, ο Άρχων Ακτουάριος της ΜτΧΕ και Ομότιμος Καθηγητής της Καρδιοχειρουργικής του Δ.Π.Θ. κ. Γεώργιος Μπουγιούκας, συνοδευόμενος από τον Κλεισουριώτη κ. Νικόλαο Σιδέρη.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε σε Οικονόμο τον Εφημέριο της Κλεισούρας π. Βασίλειο Ανδρονικίδη, με την ευχή να συνεχίσει να διακονεί με ζήλο τον ιστορικό αυτό τόπο.

Αμέσως μετά, τελέσθηκε η Επιμνημόσυνη Δέηση στο μνημείο των ηρώων, η κατάθεση των στεφάνων αλλά ανεγνώσθη, όπως κάθε χρόνο, το προσκλητήριο των σφαγιασθέντων.

TOP NEWS