Συναντήσεις Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου 17.11.15

  • Dogma

Διαδοχικές συναντήσεις με πολιτικούς εκπροσώπους της κεντρικής πολιτικής σκηνής, αλλά και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και όχι μόνο, είχε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ Ιερώνυμος.

Διαδοχικές συναντήσεις με πολιτικούς εκπροσώπους της κεντρικής πολιτικής σκηνής, αλλά και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και όχι μόνο, είχε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ Ιερώνυμος. Ο Μακαριώτατος δέχθηκε αρχικά στο γραφείο του, τον υποψήφιο για την Προεδρεία της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, με τον οποίο και συζήτησαν τόσο για την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα, όσο και για τη γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας.

Ακολούθως, ο Αρχιεπίσκοπος συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Γαλατσίου και υποψήφιο διδάκτορα στο τμήμα Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου κ. Γιώργο Μαρκόπουλο, ο οποίος τον ενημέρωσε για τα τεκταινόμενα στο Δήμο του, ενώ παράλληλα ζήτησε τη στήριξή του Αρχιεπισκόπου για την επαναλειτουργία της Ομορφοκλησιάς.

Για το κοινωνικό έργο της Εκκλησίας της Ελλάδος στο πλαίσιο της τρέχουσας οικονομικής δυσπραγίας ο Μακαριώτατος συνομίλησε με τον Βουλευτή του Ποταμιού στη Β’ περιφέρεια Αθηνών κ. Γιώργο Αμυρά, αλλά και με τον Βουλευτή Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Πέτρο Κωνσταντινέα.
Το μεσημέρι ο Αρχιεπίσκοπος έκανε δεκτό στο γραφείο του τον πρέσβη της Ιταλίας στην Ελλάδα κ. Λουίτζι Μάρας. Ο επικεφαλής της ιταλικής πρεσβείας μετέφερε στον Μακαριώτατο τα αισθήματα αλληλεγγύης του ιταλικού λαού προς τον ελληνικό λαό, ενώ παράλληλα δεν παράλειψαν να αναφερθούν στις ομοιότητες των δύο χωρών. Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος, έδωσε στον Ιταλό Πρέσβη μια αναμνηστική πλακέτα του Αποστόλου Παύλου στην Πνύκα.

Τέλος, ο Μακαριώτατος συναντήθηκε με τον νέο Πρόεδρο της Θεολογικής σχολής στην Αθήνα κ. Θωμά Ιωαννίδη, καθώς και με τον Μητροπολίτη Διοκλείας Κάλλιστο Ware. Ο τελευταίος μάλιστα, πρόκειται να μιλήσει, αλλά και να συζητήσει με το κοινό για το έργο του «Η Δύναμη του Ονόματος». Μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση, η οποία θα λάβει χώρα στη βιβλιοθήκη της Αρχιεπισκοπής (Αγ. Ελεούσης 4, Ψυρρή), την Πέμπτη 19 Νοεμβρίου στις 19.00 το απόγευμα.

TOP NEWS