Συνάντηση Αρχιεπισκόπου με μαθητές Ελληνικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης

  • Dogma
θεσσαλονίκης

Μαθητές και μαθήτριες του Ελληνικού Κολεγίου Θεσσαλονίκης μαζί με τους συνοδούς – καθηγητές τους, υποδέχτηκε σήμερα το πρωί στην Ι. Αρχιεπισκοπή Αθηνών ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Το Ελληνικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης, αποσκοπώντας στην επιμόρφωση των μαθητών συμμετέχει κάθε χρόνο σε μια σειρά εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων. Μια από αυτές είναι και το πρόγραμμα Harvard Model United Nations, που πραγματοποιείται στη Βοστώνη των Η.Π.Α. και διοργανώνεται από το κορυφαίο πανεπιστήμιο του Harvard.

Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος το σχολείο  πραγματοποίησε την εκπαιδευτική επίσκεψη στην Αθήνα και οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις με τον Μακαριώτατο, ο οποίος τους ευχήθηκε καλή πρόοδο και να συνεχίσουν τις καλές προσπάθειές τους.

Τους μαθητές συνόδευαν επίσης ο κ. Αθανάσιος Βερέμης καθηγητής του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών και ο κ. Ιάκωβος Μιχαηλίδης αναπληρωτής καθηγητής του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Α.Π.Θ.

Το «Ελληνικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης» κληροδότημα των αείμνηστων Κωνσταντίνου και της Αιμιλίας Ρέτσου θεμελιώθηκε το 1957 από τους ιδρυτές του κ. Πέτρου και Ιωάννα Φουντά στην περιοχή της Καλαμαριάς της Θεσσαλονίκης, που σήμερα φέρει το όνομα του σχολείου.

Η ίδρυσή του αποτέλεσε επανάσταση στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης εκείνης της εποχής, καθώς το Ελληνικό Κολλέγιο ήταν το πρώτο ελληνικό σχολείο, που διέθετε ιδιόκτητες σχολικές εγκαταστάσεις και σχολικά λεωφορεία.

Οι Διευθυντές του σχολείου κ. Πέτρος και Ιωάννα Φουντά με την πολύχρονη εμπειρία τους σε θέματα παιδείας, δημιούργησαν μια πρωτότυπη παιδαγωγική μέθοδο, βασισμένη στα προγράμματα « Μοντεσσόρι » και «Ντεκρολί» που εφαρμόστηκε με μεγάλη επιτυχία και προσαρμοσμένη στις σύγχρονες παιδαγωγικές απαιτήσεις, εφαρμόζεται σήμερα στο Ελληνικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης. Έτσι ξεκίνησε η πετυχημένη πορεία του σχολείου στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης, που σηματοδότησε την πορεία της παιδείας, ώστε σήμερα το Ελληνικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης να αποτελεί το μεγαλύτερο Εκπαιδευτικό Οργανισμό της Βόρειας Ελλάδας και έναν από τους μεγαλύτερους της Ελλάδας.

 

 

 

TOP NEWS