Συνάντηση Αρχιεπισκόπου με μέλη της Επιτροπής Εκκλησιών για τους Μετανάστες στην Ευρώπη (CCME)

  • Dogma
Μετανάστες

Με μέλη της Επιτροπής Εκκλησιών για τους Μετανάστες στην Ευρώπη (CCME) συναντήθηκε σήμερα ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Τα μέλη της CCME, με επικεφαλής την Πρόεδρο και την Αντιπρόεδρο της Επιτροπής και μέλη από Γαλλία, Νορβηγία, Ρουμανία, Ελβετία και Γερμανία συνεδρίασαν στην Αθήνα μετά από πρόσκληση της Εκκλησίας της Ελλάδος και συγκεκριμένα του του Κέντρου Συμπαραστάσεως Παλιννοστούντων και Μεταναστών – Οικουμενικού Προγράμματος Προσφύγων της Εκκλησίας της Ελλάδος.

25102016_ekkl_2

Τα μέλη της CCME δήλωσαν την συμπαραστάσή τους στην Ελλάδα, υπογραμμίζοντας ότι τόσο σε εθνικό, όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, πρέπει να υπάρξουν βιώσιμες λύσεις για τους πρόσφυγες που έχουν φτάσει στη χώρα μας. Υπογράμμισαν δε την ανάγκη να αναπτυχθούν μηχανισμοί στήριξης της Ελλάδας για το θέμα του μεταναστευτικού. Τόνισαν, επίσης, την ανάγκη ανάληψης των ευθυνών από τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, στο πλαίσιο κοινής διαχείρισης και ανάληψης ευθυνών όλων των χωρών για το μεταναστευτικό. Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Διευθυντής του Κέντρου Συμπαραστάσεως Παλιννοστούντων και Μεταναστών – Οικουμενικού Προγράμματος Προσφύγων, Πανοσ. Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Συμεωνίδης, η προϊσταμένη του Κέντρου κυρία Ευθαλία Παππά, ο κ. Αντ. Παπαντωνίου, επίτιμος πρόεδρος της CCME και άλλοι συνεργάτες του Κέντρου.

TOP NEWS