Συνάντηση Αρχιεπισκόπου – Τσίπρα

  • Dogma
Τσίπρα

Μία συνάντηση ιδιαίτερης σημασίας πραγματοποιείται αυτήν την ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου μεταξύ του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα.

Ο Πρωθυπουργός παραθέτει επίσημο δείπνο στον Αρχιεπίσκοπο, ο οποίος συνοδεύεται από τους Μητροπολίτες Ύδρας κ. Εφραίμ, Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο και Νέας Ιωανίας κ. Γαβριήλ, ενώ παρόντες είναι ο υπουργός Παιδείας κ. Νίκος Φίλης και ο υπουργός Υποδομών – Μεταφορών – Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης. Πρόκειται για μία προσπάθεια του κ. Τσίπρα να κατευνάσει τα πνεύματα και να δημιουργήσει μία γέφυρα επικοινωνίας μεταξύ Εκκλησίας – Πολιτείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του dogma.gr το κεντρικό θέμα συζήτησης είναι η Εκκλησιαστική περιουσία, ενώ δεν αποκλείεται να συζητηθεί και το μάθημα των Θρησκευτικών, ύστερα μάλιστα από τις δηλώσεις του κ. Φίλη για αλλαγές στο μάθημα. «Θα ήθελα να ενημερώσω τη Βουλή των Ελλήνων ότι από φέτος σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης θα εφαρμοστεί το νέο πρόγραμμα του μαθήματος των θρησκευμάτων» δήλωσε ο υπουργός και προσέθεσε πως «θα πάμε σε  επιμόρφωση των εκπαιδευτικών και θα προχωρήσουμε σε ένα πρόγραμμα αλλαγής του μαθήματος των θρησκευτικών, ώστε να μην είναι μάθημα ομολογιακό, κατηχητικό αλλά μάθημα γνώσης των θρησκειών και  βεβαίως της Ορθοδοξίας, αλλά  και των άλλων θρησκευμάτων τα οποία  περιβάλλουν τη χώρα μας ή θρησκευμάτων οι πιστοί των οποίων ζούνε στη χώρα μας. Ελπίζουμε συντόμως να παρουσιάσουμε αυτό το πρόγραμμα της επιμόρφωσης των θεολόγων.»

ÓÕÍÁÍÔÇÓÇ ÔÏÕ ÐÑÙÈÕÐÏÕÑÃÏÕ ÁËÅÎÇ ÔÓÉÐÑÁ ÌÅ ÔÏÍ ÁÑ×ÉÅÐÉÓÊÏÐÏ ÉÅÑÙÍÕÌÏ--×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ//EUROKINISSI ÓÕÍÁÍÔÇÓÇ ÔÏÕ ÐÑÙÈÕÐÏÕÑÃÏÕ ÁËÅÎÇ ÔÓÉÐÑÁ ÌÅ ÔÏÍ ÁÑ×ÉÅÐÉÓÊÏÐÏ ÉÅÑÙÍÕÌÏ--×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ//EUROKINISSI ÓÕÍÁÍÔÇÓÇ ÔÏÕ ÐÑÙÈÕÐÏÕÑÃÏÕ ÁËÅÎÇ ÔÓÉÐÑÁ ÌÅ ÔÏÍ ÁÑ×ÉÅÐÉÓÊÏÐÏ ÉÅÑÙÍÕÌÏ--×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ//EUROKINISSI ÓÕÍÁÍÔÇÓÇ ÔÏÕ ÐÑÙÈÕÐÏÕÑÃÏÕ ÁËÅÎÇ ÔÓÉÐÑÁ ÌÅ ÔÏÍ ÁÑ×ÉÅÐÉÓÊÏÐÏ ÉÅÑÙÍÕÌÏ--×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ//EUROKINISSI ÓÕÍÁÍÔÇÓÇ ÔÏÕ ÐÑÙÈÕÐÏÕÑÃÏÕ ÁËÅÎÇ ÔÓÉÐÑÁ ÌÅ ÔÏÍ ÁÑ×ÉÅÐÉÓÊÏÐÏ ÉÅÑÙÍÕÌÏ--×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ//EUROKINISSI ÓÕÍÁÍÔÇÓÇ ÔÏÕ ÐÑÙÈÕÐÏÕÑÃÏÕ ÁËÅÎÇ ÔÓÉÐÑÁ ÌÅ ÔÏÍ ÁÑ×ÉÅÐÉÓÊÏÐÏ ÉÅÑÙÍÕÌÏ--×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ//EUROKINISSI

φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

TOP NEWS