Συνάντηση Πάπα- Βαρθολομαίου – Αρχιεπισκόπου στη Λέσβο

  • Dogma
πάπα

Αμέσως μετά τη συνάντηση του Πάπα Φραγκίσκου με τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα στο χώρο του αεροδρομίου, ακολούθησε μια σύντομη συνάντηση μεταξύ των Προκαθημένων των τριών Εκκλησιών.

Κατά τη συνάντηση με τον Πάπα το λόγο πρώτος έλαβε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, ο οποίος τόνισε:

«Προσευχόμαστε για την υγεία του. Μέσα στα τρία χρόνια της παποσύνης του έκανε πολλά πράγματα όχι μόνο για την καθολική εκκλησία αλλά για την ανθρωπότητα. Και συνεχίζει να κάνει και σήμερα για τους προσφυγες και τους αδύναμους».

Ο Πάπας Φραγκίσκος ευχαρίστησε τους δύο θρησκευτικούς ηγέτες για την θερμή υποδοχή στο όμορφο νησί της Λέσβου.

Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος υπογράμμισε:

«Ο ελληνικός λαός περνά δύσκολες ώρες, τόσο με τα προβλήματα τα οικονομικά και τις συνθήκες φτώχειας, που οφείλεται σε πολλές αιτίες, αλλά και με το θέμα των πριοσφύγων. Όπως εξελίσσονται τα πράγματα φαίνεται πως είναι πιο μεγάλο από όσο μπορούμε να αντέξουμε. Γι’ αυτό οι σκέψεις μας είναι να απευθύνει επιστολή προς όλους τους υπευθύνους και ιδιαίτερα στους ηγέτες της Χριστιανοσύνης για να δούμε αυτό το πρόβλημα και να συντονιστούμε πραγματικά για την βοήθεια των ταλαιπωρημένων ανθρώπων. Σας ευχαριστούμε για την ανταπόκριση και σας καλωσορίζουμε».

Μετά το πέρας της συνάντησης των Προκαθημένων των τριών Εκκλησιών ο Πάπας Φραγκίσκος με  τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, καθώς επίσης και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο επιβιβάστηκαν στο ίδιο αυτοκίνητο με προορισμό το hot spot της Μόριας. Εκεί θα συναντηθούν, θα συζητήσουν και θα συμφάγουν με πρόσφυγες και μετανάστες. Αμέσως μετά θα συνυπογράψουν κοινή διακήρυξη προς την παγκόσμια κοινότητα για την προσφυγική κρίση.

TOP NEWS