Συναυλία εκκλησιαστικής μουσικής στην Κατερίνη

  • Dogma
Κατερίνη

Μια εξαιρετική συναυλία εκκλησιαστικής μουσικής, που διοργανώθηκε από την Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το βράδυ της Δευτέρας το κοινό της Κατερίνης και εκατοντάδες παραθεριστές, που κατέκλυσαν από νωρίς τον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού της Αγίας Φωτεινής Παραλίας Κατερίνης.

Στη μουσική αυτή εκδήλωση στην Κατερίνη, μοναδική για τα δεδομένα της Πιερίας, συμμετείχε με απόλυτη επιτυχία μία από τις καλύτερες, παγκοσμίως καταξιωμένες, εκκλησιαστικές χορωδίες, η Πολυφωνική Χορωδία του Πατριαρχικού Ναού του Βελιγραδίου. Την εκδήλωση προλόγισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, ο οποίος αφού ευχαρίστησε τους χορωδούς για την ευγενή συμμετοχή τους στη συναυλία, αναφέρθηκε στους ισχυρότατους και ακατάλυτους πνευματικούς, ιστορικούς και πολιτιστικούς δεσμούς, τους Έλληνες με τους ομόδοξους λαούς των Βαλκανίων, ιδιαίτερα τους Σέρβους. «Η σημερινή εκδήλωση αποτελεί μουσική δημιουργία, που προάγει τον πολιτισμό, αναδεικνύει την διορθόδοξη πνευματικότητα και καλλιεργεί την αγάπη όλων για τη μουσική», όπως τόνισε χαρακτηριστικά. Η πολυμελής χορωδία παρουσίασε στο πρόγραμμά της εκκλησιαστικούς ύμνους και παραδοσιακά τραγούδια. Η άριστη απόδοση των ύμνων, οι τέλειες τονικές εναλλαγές και το αμιγώς επικό ύφος, ενθουσίασε τους παρευρισκομένους και προκάλεσε το θερμό και παρατεταμένο χειροκρότημά τους.

1409kitr 1409kitr1

Στο τέλος της συναυλίας, ο υπεύθυνος της Πολυφωνικής Χορωδίας και Προϊστάμενος του Πατριαρχικού Ναού Βελιγραδίου Πρωθιερέας π. Πέτρος Λούκιτς ευχαρίστησε εγκαρδίως τον Μητροπολίτη κ. Γεώργιο για την υποδοχή, εξέφρασε τον θαυμασμό του για την πίστη, την ιστορία, τον πολιτισμό και τα μνημεία της περιοχής και του προσέφερε αναμνηστικά δώρα. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλαδελφείας κ. Βενέδικτος, ιερείς και ιεροψάλτες, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι τοπικών Αρχών, Πολιτιστικών Συλλόγων και Φορέων καθώς και πλήθος κόσμου. Να σημειωθεί, ότι κατά τη θερινή περίοδο (20 Ιουνίου – 10 Σεπτεμβρίου) στον Ιερό Ναό Αγίας Φωτεινής Παραλίας κάθε Κυριακή και στις μεγάλες εορτές τελούνται δύο Θ. Λειτουργίες, ελληνικά και σλαβονικά, χάριν των χιλιάδων Ορθόδοξων παραθεριστών από χώρες των Βαλκανίων.

Κατερίνη 1409kitr3

TOP NEWS