Σύναξη υποψήφιων κληρικών από τον Χίου Μάρκο

  • Dogma
σύναξη υποψήφιων κληρικών

Σύναξη υποψήφιων κληρικών πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 30 Μαρτίου με πρωτοβουλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Χίου κ. Μάρκου.

Η Εκκλησία την Γ΄ εβδομάδα των Νηστειών την έχει αφιερώσει στις ιερατικές κλίσεις και για το λόγο αυτό πραγματοποιήθηκε στη Μητρόπολη Χίου Σύναξη υποψήφιων Κληρικών.

Αυτή την εβδομάδα τη χαρίζει σ’ όλα τα νέα παιδιά που άκουσαν τη φωνή του Θεού μέσα τους, «υιέ μου, δος μοι σην καρδίαν» και με απόφαση και επιλογή δική τους απάντησαν «ιδού εγώ, απόστειλόν με».

Την αφιερώνει σ’ όλους εκείνους τους ελπιδοφόρους νέους που διάλεξαν να υπηρετήσουν το ιερό θυσιαστήριο, όταν θα έλθει ο κατάλληλος καιρός, να φορέσουν το τιμημένο ράσο και να υπηρετήσουν με μία συγκινητική και αξιοθαύμαστη απόφαση το Θεάνθρωπο και τον άνθρωπο σε ύσκολους καιρούς.

Με την ευκαιρία αυτή, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χίου κ. Μάρκος πραγματοποίησε Σύναξη Υποψηφίων Κληρικών, την Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016, το απόγευμα, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Χίου. Στη Σύναξη αυτή είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τους νέους, υποψήφιους κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεώς για το υψηλό, υπεύθυνο και τιμητικό αξίωμα της Ιερωσύνης, το οποίο αγάπησαν, επέλεξαν και ετοιμάζονται να αναλάβουν.

Στη συνέχεια, ο π. Δημήτριος Φώτης αναφέρθηκε στις προϋποθέσεις που απαιτούνται, για να χειροτονηθεί ο υποψήφιος κληρικός, και ο κ. Βασίλειος Βίγκας μοιράσθηκε με τους παρευρισκόμενους τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τους λόγους που τον οδήγησαν να αποφασίσει να γίνει κληρικός και αγωνίζεται πνευματικά για να ενδυθεί το τιμημένο ράσο.

Την λιτή αυτή Σύναξη έκλεισε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης, με ευχές και νουθεσίες προς τους νέους υποψηφίους και απαγγελία ποιήματος ενός μαθητή για τον ιερέα και το έργο του.

TOP NEWS