Συνεδριάζει σήμερα η Επιτροπή Εκκλησίας-Πολιτείας

  • Dogma
Επιτροπή

Το Ταμείο Ασφάλισης Κληρικών, η λειτουργία των Κοιμητηριακών Ναών, καθώς και οι Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες είναι κάποια από τα θέματα που θα απασχολήσουν την Επιτροπή για θέματα Εκκλησίας-Πολιτείας που θα συνεδριάσει σήμερα.

Η «Επιτροπή για τη Μελέτη και Επίλυση θεμάτων που απασχολούν την Εκκλησία της Ελλάδος» θα συνεδριάσει σήμερα το μεσημέρι στις 14:00 υπό την προεδρία του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Νίκου Φίλη σε αίθουσα του Υπουργείου.

Τα θέματα ου θα απασχολήσουν τις δύο ομάδες εκπροσώπων είναι: Το καθεστώς λειτουργίας Κοιμητηριακών Ναών, η Κράτηση ποσοστού 50% επί των ακαθαρίστων εσόδων των πρώην Παρεκκλησίων του Ταμείου Ασφάλισης Κληρικών Ελλάδος (ΤΑΚΕ) και οι Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες.

Την Εκκλησία της Ελλάδος θα εκπροσωπήσουν ο Μητροπολίτης Ηλείας κ. Γερμανός, Αντιπρόεδρος Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο Πρόεδρος της ΕΚΥΟ, Μητροπολίτης Σάμου και Ικαρίας κ. Ευσέβιος, οι Μητροπολίτες Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος και Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας, Επίσκοπος Μεθώνης κ. Κλήμης και ο Εκπρόσωπος της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης, Μητροπολίτης Κυδωνίας κ. κ. Δαμασκηνός.

Την Πολιτεία θα εκπροσωπήσουν ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Ν. Φίλης ως Πρόεδρος της Επιτροπής, η Αναπληρώτρια Υπουργός Παιδείας, Σ. Αναγνωστοπούλου, ο Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Π. Κουρουμπλής, ο Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γ.Κατρούγκαλος, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, κ. Γ. Χουλιαράκης και ο Υφυπουργός Εξωτερικών, κ. Ι. Αμανατίδης.

 

TOP NEWS