Η Σύρος τίμησε τον Άγιο Νικόλαο

  • Dogma
σύρο

Το εσπέρας 5 Δεκεμβρίου, ο Σεβασιωτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ χοροστάτησε κατά τον Πανηγυρικό Εσπερινό στον εορτάζοντα ιστορικό και μεγαλοπρεπή Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου Ερμουπόλεως.

Συμπαραστατούμενος από όλους τους Ιερείς της Σύρου, παρουσία των σπουδαστων και σπουδαστριών της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Σύρου, του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου της ΝΔ και Βουλευτή Κυκλάδων κ.Ιω. Βρούτση,του Δημάρχου Σύρου-Ερμούπολης κ. Γ. Μαραγκού, Αντιδημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων, των Πολιτευτών κας Αικ. Μονογυιού, και κ.κ. Βακονδίου και Χριστόπουλου, του Προέδρου των Συνταξιούχων ΙΚΑ, του επί τιμή Νομάρχη κ. Δ. Μπάϊλα, των Διοικητών των Σωμάτων Στρατού και Ναυτικού και υπηρεσιών του Λιμενικού Σώματος και πλήθους πιστών.

Ο Σεβασμιώτατος κ.Δωρόθεος Β’ στην ομιλία του αναφέρθηκε στην ιστορική πορεία του Ναού, στο πέρασμα του χρόνου, εμνήσθη ιστορικών προσώπων,που συνδέθηκαν μ` αυτόν, του Βσιλέα Όθωνα, του Δημάρχου Δημ. Βαφιαδάκη, του Αρχιεπισκόπου Αλεξάνδρου Λυκούργου, του εγκαινιάσαντος αυτόν, της Βασιλίσσης Όλγας, της συντελεσάσης στην ολοκλήρωση των κωδωνοστασίων του,καθώς και των Κληρικών, που διακόνησαν σ` αυτόν, και ιδιαίτερα των τελευταίων, Αρχιμαδριτών Γρηγορίου Μαραγκού και Τιμοθέου Δράγαση, ενώ ευχαρίστησε το λαό της Σύρου για τη συνηγορία του στη διατήρηση του Ναού στο πρωτόκτιστο κάλλος του.

img_4365-768x432 img_4444 img_4461-768x432

Ευχαρίστησε, ωσαύτως, τον Πλοιοκτήτη κ.Αθαν. Μαρτίνο,που χορήγησε εξ ολοκλήρου την επισκευή της οροφής και του τρούλλου του Ναού, τους Επιχειρηματίες κ.Ηλιόπουλο και κα Ευσεβίου,που συνεισέφεραν στη συντήρηση του ιστορικού αυτού Εκκλησιαστικού οικοδομήματος και την Εταιρεία Χρωμάτων KRAFT, που προσέφερε τα χρώματα για την επίχριση της 2000 τ.μ. επιφανείας του.

Ιδιαιτέρως δε συνεχάρη τους Σπουδαστές και τις Σπουδάστριες της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Σύρου, οι οποίοι με προσοχή και κατάνυξη παρέστησαν στην Ακολουθία από την αρχή της και τους ευχήθηκε ο Άγιος Νικόλαος να ευλογει τις σπουδές και τη ζωή τους και να τους αξιώσει να γίνουν καλοί και επιτυχημένοι θαλασσοπόροι.

Συνεχάρη, επίσης, και ευχαρίστησε τον Εφημέριο του Ναού, Αρχιμ.Βενέδικτο Φραγκογιάννη και το Διάκονο Λουκά,για την κοπιώδη και άψογη προετοιμασία της πανηγύρεως, καθώς και τους Επιτρόπους, τους Ιεροψάλτες και διακονητές του Ναού, οι οποίοι συνέβαλαν σ` αυτήν.

Τέλος, μετέφερε την ευλογία και τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Σμύρνης κ. Συμεών, ο οποίος, προσκληθείς να παραστεί στην πανήγυρι και αποδεχθείς την πρόσκληση του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β’, δεν κατέστη δυνατόν να συμμετάσχει σ` αυτήν, λόγω της απεργίας των πλοίων.

 

TOP NEWS