Τα Εγκαίνια του Ι.Ν Αγίου Παντελεήμονος Λεβιδίου Μαντινείας

  • Dogma

Χθες, Κυριακή 19 του μήνα, πραγματοποιήθηκε η τελετή των Εγκαινίων του Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονος Λεβιδίου Μαντινείας από τον οικείο μητροπολίτη κ. Αλέξανδρο.

Dogma Newsdesk

Χθες, Κυριακή 19 του μήνα, πραγματοποιήθηκε η τελετή των Εγκαινίων του Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονος Λεβιδίου Μαντινείας από τον οικείο μητροπολίτη κ. Αλέξανδρο.

Το εσπέρας του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε η τελετή της εναποθέσεως των Ιερών Λειψάνων και η Ακολουθία του Εσπερινού, ενώ

Το πρωί της Κυριακής τελέσθηκε η ακολουθία των εγκαινίων καθώς και πρώτη αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του κ. Αλεξάνδρου, ο οποίος καθ’ όλη την διάρκεια της τελετής επεξηγούσε βήμα προς βήμα, το τι γινόταν και τον συμβολισμό των διαδραματισθέντων γεγονότων.

Ο μητροπολίτης στο τέλος ευχαρίστησε και επαίνεσε όλους όσους βοήθησαν για την ανοικοδόμηση του ναού. Μετά το πέρας των ακολουθιών μοιράστηκε μαζί με το αντίδωρο εικόνα του Αγίου.

Λίγα λόγια για τον Ναό

Ο Ναός του Αγίου Παντελεήμονος εγένετο εξ ολοκλήρου δωρεά μετά του οικοπέδου από τους απογόνους και οικείους της οικογενείας του μακαριστού Ιερέως Δημητρίου Β. Κουτσουράκη, εφημερίου του Ιερού Ναού Αγ. Παντελεήμονος Αχαρνών Αθηνών και μετέπειτα της Ενορίας Τιμίου προδρόμου Λεβιδίου έως της κοιμήσεώς του.

Ο υιός του μακαριστού Ιερέως Παναγιώτης, καθηγητής θεολόγος, ο οποίος διακρινόταν δια τον ζήλον του και την αγάπην του για την Εκκλησία, τη ευλογία του Πατρός του, είχε » Τάμα» να κτισθεί στο Λεβίδι Ναός επ’ ονόματι του Αγίου Παντελεήμονος. Τα χρόνια πέρασαν και για διαφόρους λόγους ο σκοπός του Παναγιώτου Κουτσουράκη δεν είχε επιτευχθεί. Ήρθε όμως το πλήρωμα του χρόνου και η Θεία Οικονομία και η ανιψιά του Δεσπούλα Κουτσουράκη, εκπλήρωσε το εν λόγω «Τάμα» και ανέγειρε εξ’ ολοκλήρου με δική της δαπάνη τον Ιερό ναό του Αγίου Παντελεήμονος.

Τον Μάρτιο του 2009 έγινε η θεμελίωση του Ιερού Ναού και σήμερα 19η Οκτωβρίου τέλεσθηκαν με κάθε Μεγαλοπρέπεια τα Ιερά Εγκαίνια του Ναού.

TOP NEWS