Τα Μοναστήρια της Κύπρου στη Ρωσία

  • Dogma

Έκθεση φωτογραφίας του Αλέξη Σοφοκλέους με θέμα : «Τα Μοναστήρια της Κύπρου διοργανώνει το Γενικό Προξενείο της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αικατερινούπολη στη Ρωσική Ομοσπονδία.

Η Έκθεση ξεκίνησε την περασμένη Πέμπτη και θα διαρκέσει συνολικά μια εβδομάδα. Περιλαμβάνει δε επιλεγμένες φωτογραφίες από μοναστήρια της Ελεύθερης Κύπρουν, τα οποία αποτελούν μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής, θρησκευτικής και αρχιτεκτονικής κληρονομιάς και συνδέονται άρρηκτα με τη μακραίωνη ιστορία του νησιού.
Στις φωτογραφίες αποτυπώνεται η «αντοχή» των ιερών αυτών χωρών και των αγιογραφιών τους στο πέρασμα των αιώνων, αλλά και των κατακτητών, καθώς επίσης και η αρμονία τους με την περιβάλλουσα κυπριακή φύση. Αντοχή αντίστοιχη της αντοχής που διακρίνεις την Ορθοδοξία και τους υπηρέτες της, ιερείς και ιερομόναχους και αρμονία αντίστοιχη με τη διαρκή αρμονία της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Κύπρου με την κυπριακή κοινωνία.
Η Έκθεση προβάλλει αυτό που εύκολα μπορεί να διαπιστώσει ο κάθε επισκέπτης του νησιού, δηλαδή τη μακραίωνη παρουσία του Χριστιανισμού και της Ορθοδοξίας στην Κύπρο, που όχι μόνο ταυτίστηκαν με την ιστορία και τις παραδόσεις της, αλλά συνέβαλαν στη φυσική και εθνική επιβίωση του λαού της, παρά το πέρασμα δεκάδων κατακτητών.
Μεταφέρει, επίσης, τον επισκέπτη στο χώρο και στο χρόνο, χαρίζοντας του ψυχική ηρεμία και γαλήνη, ανάλογες της γαλήνης και ηρεμίας που η Ορθόδοξη χριστιανική διδασκαλία χαρίζει απλόχερα στους πιστούς, οι οποίοι επισκέπτονται τους ιερούς αυτούς χώρους.

TOP NEWS