Η τέχνη στηρίζει την Κιβωτό

  • Dogma
Κιβωτό

Στην Μπιενάλε Σαντορίνης ενισχύουν οικονομικά αλλά και με δραστηριότητες που προγραμματίζονται για το μέλλον τη μοναδική προσπάθεια που κάνουν ο Πατέρας Αντώνιος και οι συνεργάτες του στην Κιβωτό του κόσμου.

Η Μπιενάλε Μοντέρνας Τέχνης της Σαντορίνης στηρίζει την Κιβωτό του κόσμου και αφιερώνει τη φετινή της έκθεση στα παιδιά! Αποφασίστηκε από φέτος να καταβάλουν οι διοργανωτές ποσό ίσο με το 10% του κόστους συμμετοχής των καλλιτεχνών και 20% από κάθε επόμενη διοργάνωση.

Όπως αναφέρουν οι υπεύθυνοι της Μπιενάλε, «η τέχνη, ως το απόλυτο όπλο κατά της κάθε διάκρισης, κατά της κάθε μορφής βίας, κατά της κάθε ανηθικότητας, στο οποίο μπροστά του όλοι είμαστε εκ φύσεως ίσοι, χτίζει ή μεταμορφώνει ήδη νέες κοινωνίες τροφοδοτώντας τις με εξαιρετικά «ευγενές υλικό» και αυτές οι κοινωνίες αφορούν σ’ ένα μέλλον που συνήθως μας προλαβαίνει και αφορά σε όλους μας και κυρίως στα παιδιά.

Εμείς στην Μπιενάλε Μοντέρνας Τέχνης της Σαντορίνης ως «σημεία» του καλλιτεχνικού κόσμου, αλλά και ως αυτόνομοι καλλιτέχνες και όσο μπορούμε ή όσο καταφέρνουμε ως στοχαστές της τέχνης, έχουμε υποχρέωση να περπατάμε συνειδητά προς αυτή την παραπάνω κατεύθυνση και αποφασίσαμε ν’ αφιερώσουμε την φετινή μας διοργάνωση στα παιδιά της Κιβωτού του Κόσμου!

Παράλληλα, εργαζόμαστε ήδη με μεμονωμένους καλλιτέχνες αλλά και καλλιτεχνικούς φορείς στην Ελλάδα για την δημιουργία καλλιτεχνικών διοργανώσεων αφιερωμένων στα παιδιά της Κιβωτού του Κόσμου· γιατί πιστεύουμε ότι η τέχνη και η αγάπη αποτελούν το σημαντικότερο σχολείο για την ψυχή».

TOP NEWS